Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας διοργανώνει σεμινάριο κοντραμπάσου με προσκεκλημένο καθηγητή τον Claus Freudenstein, δημιουργό του «Freudenstein-minibass», (ένα όργανο το οποίο παρουσιάστηκε στο κοινό το 2003 και απευθύνεται σε παιδιά  από την ηλικία των 5 ετών) και ιδρυτή του κουαρτέτου «Bassmonsters» στις 11, 12 και 13 Μαΐου 2018.
O Claus Freudenstein σπούδασε κοντραμπάσο και ηλεκτρικό μπάσο δίπλα σε γνωστούς σολίστες και καθηγητές όπως οι: Thomas Jauch, Matthias Weber, Dorin Marc, Caius Oana, Frank Reineke και Klaus Trumpf ενώ τώρα  εργάζεται ως καθηγητής κοντραμπάσου και ηλεκτρικού μπάσου σε δημόσια σχολεία, είναι μέλος του PAK  και καθηγητής στο ετήσιο  "Bavarian Bass Camp".
Συνθέτει και διασκευάζει μουσική για  minibass αλλά και κανονικά κοντραμπάσα, ενώ το 2009 έχοντας την μεγαλύτερη τάξη κοντραμπάσου στη Γερμανία έδωσε διάλεξη για το πως ιδρύουμε και διαχειριζόμαστε μία τάξη κοντραμπάσου στο Congress of German Music Colleges (Deutscher Musikschulkongress) στο Βερολίνο.
Η πολυδιάστατη μουσική του δραστηριότητα τον οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε συνεργασίες με πολλούς μουσικούς, σύνολα  και διδασκαλία σε σεμινάρια στο Χογκ-Κογκ, την Ταϊβάν, το Μεξικό, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Αγγλία και την Αμερική.
Την Κυριακή 13/5 στις 5:00μμ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον κ. Freudenstein σε ένα μικρό ρεσιτάλ με έργα δικά του αλλά και των Scorpions, Deep Purple και Adele. Στο πιάνο συνοδεύει η κ. Ελένη Παππά.
Πληροφορίες – εγγραφές: 2410 531960, 6937706862