Η Ανώτερη Σχολή Χορού και η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου στο πλαίσιο της προετοιμασίας των υποψηφίων (24 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου) για τις εξετάσεις εισαγωγής στις Ανώτερες Σχολές Χορού, διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο σύγχρονου χορού/αυτοσχεδιασμού  από 25 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου,  με διδάσκουσα τη Νατάσσα Μπρουζιώτη, χορογράφο, χορεύτρια, καθηγήτρια σύγχρονου χορού.

Το σεμινάριο προετοιμασίας απευθύνεται κυρίως στους υποψήφιους που θα λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις για τις Ανώτερες Σχολές Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς στους σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Χορού Δήμου Λαρισαίων και στους μαθητές των Φυτωρίων της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου.

Η Νατάσσα Μπρουζιώτη ξεκίνησε κλασσικό χορό στη  Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας και σπούδασε Σύγχρονο χορό, Αυτοσχεδιασμό  και Σύνθεση Κίνησης στη σχολή της AREA (Bαρκελώνη) και Ηip Ηop στην σχολή Company & Company (Bαρκελώνη). Ξεκίνησε να χορεύει επαγγελματικά και να διδάσκει σε Ελλάδα και Ισπανία  από το 2010. Το 2012 ίδρυσε την ομάδα  AlmaLibre.co  στην οποία δρα σαν χορεύτρια και  χορογράφος.

Σαν χορογράφος παρουσίασε έργα της σε διεθνή φεστιβάλ σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Διακρίθηκε και βραβεύτηκε από τον Διαγωνισμό Χορογραφίας της Μαδρίτης (Certamen Coreografico de Madrid) για τα project  «A true story», (βραβείο Residency στο Centro Coreografico de la Gomera/ Kanarias Islas,2013) και «Race to Grace» (βραβείο Residency στο κέντρο χορού LaCaldera, Βαρκελώνη, 2015). Το 2016 επιλέχθηκε από τον οργανισμό φεστιβάλ  “Cielo Abierto” της Ισπανίας να περιοδεύσει με το έργο “Race to grace”. 

Τον Μάρτιο του 2017 κέρδισε την πρώτη θέση (βραβείο κοινού) στο διαγωνιστικό φεστιβάλ του Κινητήρα «In progress Feedback Festival 2017» με το έργο «Home».  Αποσπάσματα από τα έργα   «Home» και “Black Swans” παρουσιάστηκαν το 2019 και το 2020 αντίστοιχα στο Viewfinder  στο πλαίσιο «40 Winks» του Springback Magazine που διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Aerowaves. Έχει συνεργαστεί με το Θεσσαλικό Θέατρο και έχει φιλοξενηθεί ως guest choreographer από τα κέντρα χορού και παραστατικών τεχνών LaCaldera (Βαρκελώνη, 2016), Art63 (Αθήνα, 2017) και από το Centro Coreografico de la Gomera (Κανάρια Νησιά, 2013).

Ως χορεύτρια/performer συνεργάστηκε με τους: Yannis Antoniou-Kunst-stoff company, Lola Gonzales, Μαριάννα Καβαλιεράτου, Θωμά Μοσχόπουλο, Αμαλία Μπένετ, Φανί Αρντάν LaTaimada, Iasis Yelp.com, Soyuz, Παντελής Μάκκας, D. Martinez, Ol. Alvarez. Συμμετείχε στην ταινία του Γιώργου Ζώη /Interruption (Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και Θεσσαλονίκης 2015). Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις και έχει διδάξει σε σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2011 έως και σήμερα χορεύει, χορογραφεί και διδάσκει με έδρα την Αθήνα.

Η Ανώτερη Σχολή Χορού και η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου έχουν συμμορφώσει τη λειτουργία τους σύμφωνα με  τους κανόνες και τα μέτρα προστασίας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, όπως ορίζονται  για την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού μαθητών ανά τάξη θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου 

Γεωργιάδου 53, Μύλος του Παππά,

2410256464,  balletsc@otenet.gr.