H Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας σε συνεργασία με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, διοργάνωσαν στο χώρο του Μουσείου, σεμινάριο με θέμα «Τυποβαφική με αντίγραφα μουσειακών σφραγίδων» στο πλαίσιο του θεματικού 40ωρου σεμιναρίου με τίτλο: «Θεσσαλία - Τοπικός πολιτισμός» που υλοποιεί η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους εκαπιδευτικούς.
Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν δύο θεματικές, η πρώτη με τίτλο: «Το πριν, κατά τη διάρκεια και το μετά μιας επίσκεψης στο μουσείο»  από την Κων/να Χατζημίχου-Καλούση, Υπεύθυνη Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας και η δεύτερη με τίτλο: «Παρουσίαση της ιστορίας και της εξέλιξης της παραδοσιακής τεχνικής της τυποβαφικής» από τη Φανή Καλοκαιρινού, Αρχαιολόγο-Λαογράφο, Υπεύθυνη του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας.
Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε βιωματικό Εργαστήρι με θέμα «Τυποβαφική με αντίγραφα μουσειακών σφραγίδων», κατά το οποίο οι εκπαιδευτικοί εξασκήθηκαν στο στάμπωμα με αντίγραφα μουσειακών ξυλοτύπων.
Κατά την υλοποίηση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με στοιχεία σχετικά με την ιστορία και την εξέλιξη της τυποβαφικής, ενώ το βάρος δόθηκε στο βιωματικό εργαστήριο, όπου συνέθεσαν το δικό τους σταμπωτό κάνοντας χρήση πιστών αντιγράφων μουσειακών ξυλοτύπων και ανεξίτηλων βαφών. Ο σκοπός από την πλευρά του μουσείου είναι μέσα από τα επιμορφωτικά αυτά σεμινάρια να γίνει διάδοση της παλαιάς τεχνικής του σταμπώματος  και εκμάθησή της.