Στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελίας Λιακούλη, που ζητά απαντήσεις για τους λόγους  καθυστέρησης ορισμού διοικητή και διοικητικού συμβουλίου στο ΓΝΛ και τις καταστροφικές συνέπειές της, αλλά και τη δημοσιοποίηση των προθέσεων του Υπουργείου εφεξής,  θα απαντήσει σήμερα δια ζώσης ο Υπουργός Υγείας, στις 18.00 το απόγευμα και σε απευθείας σύνδεση με το κανάλι της Βουλής.

Η απάντηση του Υπουργείου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα καθορίσει σημαντικά τις εξελίξεις, καθώς υπάρχει έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες, με κινητοποιήσεις της ΕΙΝΚΥΛ,  η οποία συνεδριάζει ξανά την Τετάρτη, αλλά και παρεμβάσεις φορέων, όπως του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.  

Υπενθυμίζεται ότι με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Λαρισαία βουλευτής , εγκαλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, θέτει ερωτήματα σχετικά με τη σκόπιμη υποβάθμιση του ΓΝΛ, ενώ αναφέρεται διεξοδικά στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ΓΝΛ , εξαιτίας του γεγονότος ότι εδώ και ένα χρόνο δεν ορίζεται διοικητής και προσωρινά καθήκοντα ασκεί ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, που ναι μεν γνωρίζει και υπηρετεί το νοσοκομείο, εδώ και δεκαετίες, αλλά βρίσκεται, εγκλωβισμένος σε διαδικασίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, αφού δεν υπάρχει  διοικητικό συμβούλιο!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, εμφανές  έλλειμμα προγραμματισμού δράσης, συσσωρευμένα προβλήματα, τραγική κατάσταση κλινικών, έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού,  κενές θέσεις ιατρών, όπως αδυναμία υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ και έγκριση σε προγραμματισμό έργων που πρέπει να ξεκινήσουν ή να συνεχιστούν.

Σήμερα ο Υπουργός καλείται να απαντήσει ποιος είναι ο λόγος αυτής της τραγικής καθυστέρησης στην επιλογή  Δ.Σ. και Διοικητή του ΓΝΛ, καθώς και πότε αναμένεται να βρεθούν οι «κατάλληλοι άνθρωποι», που θα αναλάβουν θέση συμβούλου στο ΔΣ του νοσοκομείου, οι δε απαντήσεις του, ενόψει των κινητοποιήσεων,  αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον .