Εντός ολίγων ωρών ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος από την ιατρική ομάδα του κ. Ανδρέα Τζάκη, σύμφωνα με το romfea.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης βρίσκεται στο Μαϊάμι εδώ και μέρες, υπό την φροντίδα του κορυφαίου ομογενή χειρουργού Δρα Ανδρέα Τζάκη, ο οποίος, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», είναι διεθνώς καταξιωμένος στον τομέα των μεταμοσχεύσεων.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες μέρες ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος στον «Εθνικό Κήρυκα» και στην ερώτηση πώς αισθάνεται, είπε πως «αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούμαι ακόμα αλλά με τη βοήθεια του Θεού εν καιρώ πιστεύω θα είμαι καλά».

Αναφορικά πότε θα γίνει η χειρουργική επέμβαση είπε «δεν ξέρουμε» και συμπλήρωσε «μόνο ξέρουμε ότι στις 20 του μηνός γραφόμαστε στη λίστα και από εκεί περιμένουμε».

Οταν τον ρωτήσαμε τι του λέγει ο γιατρός ο Δρ. Ανδρέας Τζάκης, είπε ότι «είναι αισιόδοξος και μας μεταδίδει την αισιοδοξία και τα πιστεύω του». Οσον αφορά το πώς γνωρίσθηκαν με τον Δρα Τζάκη, είπε ότι «είναι γνωστός στην Ελλάδα από το γεγονός του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Κι όταν εμείς βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση τον πήραμε τηλέφωνο και αυτός με τέτοια αμεσότητα ήλθε στη Λάρισα. Ηλθε, με είδε, τα είπαμε και τότε το κανονίσαμε να έλθω στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τρέφει μεγάλη αγάπη και εκτίμηση για την Ομογένεια της Αμερικής και μίλησε με τα πιο φιλόφρονα λόγια: «Κατ” αρχήν χαιρετίζω την Ομογένεια, την θαυμάζω που βλέπω τις παρελάσεις της που είναι θερμή και δυνατή, που νοιάζεται για την Ελλάδα», είπε και συμπλήρωσε «και ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας και την ανταπόκρισή σας».

Τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο ο οποίος αφίχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 30 Μαΐου, συνοδεύουν ο πρωτοσύγκελός του π. Αχίλλειος, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός και ο Αρχιδιάκονος Μωυσής.

Ο π. Ιγνάτιος είπε πως «μας έχει δείξει πολλή αγάπη ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, ο π. Σπυρίδων και ο π. Αριστείδης μάς υποδέχθηκαν με την οικογένεια του κ. Σκούρτη στο αεροδρόμιο». Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος και οι συνοδοί του διαμένουν στην πόλη Weston πλησίον του νοσοκομείου.

Λίγο πριν αναχωρήσει από τη Λάρισα απηύθυνε μήνυμα προς τον κλήρο και τον λαό της Μητρόπολής του στο οποίο, ανάμεσα στα άλλα, έγραψε πως «σας καθιστώ γνωστό ότι σε λίγες ημέρες ταξιδεύω σε μέρη άγνωστα χάριν της υγείας μου, για να υποβληθώ σε μεταμόσχευση ήπατος, με την προτροπή του γνωστού και μεγάλου καθηγητού επιστήμονος κυρίου Ανδρέα Τζάκη, ο οποίος έφθασε έως τη Λάρισα προκειμένου να μας προετοιμάσει γι” αυτήν την μεταμόσχευση και είμαι ευγνώμων προς το πρόσωπό του.

Παίρνω μαζί μου τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου και της περί Αυτόν Ιεράς Συνόδου, εκζητώντας ευχάς και τας προσευχάς όλων σας διά την κατά Θεόν έκβασιν της μεταμοσχεύσεως, και βέβαια προπάντων τας πρεσβείας του Αγίου Αχιλλείου, της Υπεραγίας Θεοτόκου και απάντων των τοπικών μας Αγίων. Εχετε όλοι τις ευχές μου, την ευλογία μου και την άπειρη ευγνωμοσύνη μου».