Ο Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας συνδιοργανώνει με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που μαθαίνει», σκακιστικό αγώνα επίδειξης “Σιμουλτανέ” (ένας εναντίον 25 σκακιστών) με την τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου*.

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:30 μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν τον αγώνα και να γνωρίσουν από κοντά την παγκόσμια πρωταθλήτρια στο κεντρικό κτήριο του Μύλου του Παππά.

Στο χώρο θα υπάρχει καλάθι συλλογής σχολικών ειδών (τετράδια, μολύβια, χρώματα, γόμες, βιβλία, σχολικές τσάντες, παιχνίδια κλπ) για τα παιδιά των οικογενειών που στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.

*Η Σταυρούλα Τσολακίδου είναι μόλις 16 ετών και κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο σκάκι στις εξής κατηγορίες: Κ14 το 2013, Κ16 το 2015 και Κ18 το 2016 (που ολοκληρώθηκε μόλις στις 3 Οκτωβρίου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέτυχε να διακριθεί στην ανώτερη από τη δική της κατηγορία Νεανίδων, αφού ενώ είναι 16 ετών, αποφάσισε να παίξει στην Κ18.