Σκληρή είναι η απάντηση της δημοτικής αρχής στην τοποθέτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Μ. Ξηρομερίτη σχετικά με τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης των κτισμάτων απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο. Κάνει λόγο για τοποθέτηση που «στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας υπονομεύοντας  τη μεγάλη προσπάθεια που στοχεύει στο καλό της πόλης και των συμπολιτών μας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Μ. Ξηρομερίτης το τελευταίο διάστημα και με αφορμή διάφορα ζητήματα, προσπαθεί να ασκήσει κριτική στη δημοτική αρχή.   
Τελευταία περίπτωση η ανακοίνωσή του για το θέμα των διαδικασιών για τις απαλλοτριώσεις των κτισμάτων του ΚΧ 867 Γ, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο. Προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη η ελαφρότητα και η ανευθυνότητα, που εν τέλει καταλήγει σε φαιδρότητα,  με τις οποίες ο κ. Ξηρομερίτης πολιτεύεται για ένα τόσο σοβαρό και σημαντικό θέμα για ολόκληρη την πόλη.
Η απορία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν για το συγκεκριμένο ζήτημα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 3 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, μετά από ερώτηση της κ. Καραλαριώτου, ενημέρωσε διεξοδικά το σώμα για όλες τις εξελίξεις, το περίγραμμα των προτάσεων του Δήμου και του Πράσινου Ταμείου προς τους ιδιοκτήτες και τις συζητήσεις που διεξάγονται με αυτούς.  Ηταν άραγε παρών;
Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι η σημερινή τοποθέτησή του κ. Ξηρομερίτη, στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας. Τον καλούμε να κατανοήσει την θέση του. Είναι δημοτικός σύμβουλος, όχι σχολιαστής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ας το καταλάβει επιτέλους και ο ίδιος. Με τη στάση του, δεν προκαλεί  «ζημιά» στην δημοτική αρχή, αλλά υπονομεύει μια μεγάλη προσπάθεια που στοχεύει στο καλό της πόλης και των συμπολιτών μας.
Κατανοούμε βέβαια την προσπάθεια που καταβάλει στον αγώνα που διεξάγει να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία του και να χριστεί υποψήφιος δήμαρχος. Ωστόσο, ζητάμε μπροστά στα μεγάλα ζητήματα της πόλης να υποτάξει τις προσωπικές του φιλοδοξίες να είναι στοιχειωδώς σοβαρός, να  ενημερώνεται  καλύτερα επί των θεμάτων που αναδεικνύει και να σταματήσει, επιτέλους, τις φαιδρότητες.
Εν κατακλείδι και σε ότι αφορά στην ουσία του θέματος επαναλαμβάνουμε τα όσα αναφέραμε στην προ ημερών σχετική μας ανακοίνωση:
«Ο Δήμος Λαρισαίων θα διεκδικήσει σθεναρά την υλοποίηση του Σχεδίου Πόλης και το αίτημα για διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο συγκεκριμένο τετράγωνο, επισπεύδοντας μάλιστα κατά το δυνατό τη διαδικασία, καθώς στόχος είναι  να σταματήσει και  η επί μακρόν ομηρία των ιδιοκτητών. Πιστεύουμε ακράδαντα πως  είναι προς το συμφέρον όλων, οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Σημειώνεται τέλος ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση ο Δήμος θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης.»
Υ.Γ. Τον ενημερώνουμε επίσης ότι και για θέμα της μεταστέγασης του 4ου ΕΠΑΛ, την ημέρα που προχωρούσε σε σχετικές ανακοινώσεις, ο δήμαρχος ενημέρωνε καθηγητές και μαθητές του σχολείου για τις εξελίξεις, οι οποίες – τον ενημερώνουμε ότι είναι θετικές.