Δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή Λάρισας ασκεί ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Λάρισας Μάριος Ξηρομερίτης, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει ότι  η σταγόνα που ξεχείλισε για ακόμη μια  φορά το ποτήρι ήταν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο στις 2/3/2017 ,  όπου πρέπει να εγκριθούν 13.000 ευρώ για εκδηλώσεις που ούτε περιγράφονται  ούτε υπάρχουν  καν στη εισήγηση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ξηρομερίτη έχει ως εξής:

“Έχουμε αναδείξει πολλά θέματα στον δήμο μας που αναδεικνύουν την κακοδιοίκηση από την δημοτική αρχή Καλλογιάννη .Η σταγόνα που ξεχείλισε για ακόμη μια  φορά το ποτήρι ήταν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο 2/3/2017  όπου πρέπει να εγκριθούν 13.000 ευρώ για εκδηλώσεις που ούτε περιγράφονται  ούτε υπάρχουν  καν στη εισήγηση ! Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ζήτησε να εγκριθεί το υπέρογκο αυτό ποσό χωρίς να υπάρχει καμία εκδήλωση  στην εισήγηση παρά μόνο μετακινήσεις ,φιλοξενίες και γεύματα!

Έτσι λοιπόν στα σκοτάδια και χωρίς καμία διαφάνεια μέσα στην εισήγηση, κληθήκαμε να υποστηρίξουμε την κατασπατάληση 13.000 χιλιάδων ευρώ χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα !Λευκή επιταγή …αν είναι δυνατόν  σήμερα και σε μια χώρα που και το τελευταίο ευρώ πρέπει να πιάνει τόπο! Ο  αντί του Δημάρχου κος Σούλτης μας καθησύχασε ότι υπάρχει και ελεγκτικός επίτροπος που ελέγχει τα οικονομικά και τις δαπάνες του   Δήμου !

Ευτυχώς λοιπόν που υπάρχει και επίτροπος !

Είμαι στην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού από το 1996 και πιστεύω ότι η συγκεκριμένη εισήγηση θίγει το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου ως πολιτικό όργανο! 

θα ήθελα όλοι οι πολίτες να αναγνώσουν την εισήγηση ως ήρθε στο Συμβούλιο  για να αντιληφθούν οι ίδιοι αυτά που γίνονται και αυτά που ψηφίζονται ερήμην τους αλλά με ανοιχτές πόρτες !!”

‘