Ο υπουργός Εσωτερικών επισκεπτόμενος τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης στη Λάρισα, εμφανίστηκε αντίθετος σε κάθε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησεων των ΔΕΥΑ, παρατηρώντας πως το «γεγονός αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις τοπικές κοινωνίες.
«Η κυβέρνησή μας ήταν αυτή που θωράκισε με νομοθετικές ρυθμίσεις τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Στηρίξαμε τις επιχειρήσεις αυτές με ανθρώπινο προσωπικό μέσω προσλήψεων και θεωρούμε ότι αυτά τα εργαλεία επιτελούν έναν πολύ σημαντικό ρόλο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην ΔΕΥΑ Λάρισας.
Ο ίδιος, εμφανίστηκε αντίθετος σε κάθε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησεων των ΔΕΥΑ, παρατηρώντας πως το «γεγονός αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις τοπικές κοινωνίες.
Σχετικά με το ζήτημα της μείωσης του ενεργειακού κόστους από τις ΔΕΥΑ, υποστήριξε ότι «ήδη έχει ανοίξει θεσμικά η δυνατότητα οι ΔΕΥΑ να επενδύσουν σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που μειώνουν αισθητά το ενεργειακό κόστος».
Ο υπουργός Εχωτερικών δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «βελτιώνεται η δυνατότητα προσλήψεων στις ΔΕΥΑ» και σημείωσε πως «από του χρόνου θα υπάρχει το καθεστώς μίας πρόσληψης για μία αποχώρηση, που θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρξουν στοχευμένες προσλήψεις».
Παράλληλα, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι η ΔΕΥΑ Λάρισας είναι μία επιτυχημένη εταιρεία, χαρακτηρίζοντάς τη «μικρό φιλέτο», ενώ επισήμανε, πως «η ανταποδοτική σχέση που υπάρχει μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των ΔΕΥΑ δεν πρέπει να σπάσει».
«Υπάρχει υποχρέωση προς την τοπική κοινωνία να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αναφέρθηκε και στην τεχνογνωσία που έχουν οι ΔΕΥΑ υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα διεύρηνσης του αντικειμένου των εργασιών των Επιχειρήσεων.
Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Λάρισας κατά την οποία έκανε λόγο για πρόσληψη 50 εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Λάρισας, τονίζοντας πως «αποτελεί σημαντική προσωπική ικανοποίηση γιατί μπορέσαμε και συμβάλλαμε να σταματήσει το καθεστώς ανασφάλειας για 50 οικογένειες».
«Δεν μπορεί να παίζεις με το δικαίωμα στην απασχόληση. Αυτό αποτελεί προτεραιότητα για αυτήν την κυβέρνηση. Ξέρουμε ότι χρωστάμε περισσότερα στον κόσμο της εργασίας από αυτά που κάνουμε, όμως, πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα καλυτερεύουν και θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Hλίας Σκυλλάκος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)