Σοκ προκαλεί ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στον νομό Λάρισας, που έγινε γνωστός από την ημερήσια έκθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της που αφορούν στην καταγραφή του τελευταίου 24ωρου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 195! 

Αριθμός τριψήφιος, που μέχρι στιγμής βλέπαμε στις νέες περιπτώσεις μολύνσεων covid στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη. 

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα 47 νέα κρούσματα κορωνοϊού που προέρχονται από ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας, ενώ 116 δεν φαίνεται να σχετίζονται με προηγούμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

_________________________

Από  03/11/2020 ώρα 14:00  έως 04/11/2020 ώρα 14:00

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

-Στην περιοχή των Τρικάλων 

Καταγράφηκαν 28  νέα κρούσματα Covid -19.

 8 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε εμπορικό κατάστημα ενώ  3 ακόμη προέρχονται από συρροή κρουσμάτων επαγγελματιών υγείας. Επιπρόσθετα 5

Κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ 12 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων έξι σε ιδιωτικά εργαστήρια και  έξι στο Γ.Ν. Τρικάλων

-Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν  195  νέα κρούσματα Covid -19.

 47 κρούσματα προέρχονται από συρροές κρουσμάτων σε ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας, 

32 κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 

116 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας είκοσι έξι στο Γ.Ν. Λάρισας, σαράντα τρία στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και σαράντα επτά σε ιδιωτικά εργαστήρια. 

-Στην περιοχή της Καρδίτσας

Καταγράφηκαν 18  νέα κρούσματα  Covid -19.

 14 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας δύο στο  Κ.Υ. Σοφάδων έντεκα στο Γ.Ν. Καρδίτσας και ένα στο Π.Γ.Ν. Λάρισας ενώ 4 ακόμη κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. 

-Στην περιοχή της Μαγνησίας  

Καταγράφηκαν  34   νέα κρούσματα Covid -19. 

 10 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης,  ενώ 2 ακόμη κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια. Τέλος 22 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων τρία στο Κ.Υ. Βόλου δύο στο Γ.Ν Βόλου και δεκαεπτά σε ιδιωτικά εργαστήρια.