Στα δικαστήρια καταλήγει η πώληση της ΠΑΕ ΑΕΛ από τον επιχειρηματία Βαγγέλη Πλεξίδα στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, καθώς, σύμφωνα με τον πρώτο, ο Κούγιας αθέτησε την συμφωνία και τους όρους εξαγοράς και δεν πλήρωσε το σχετικό τίμημα.

Ο Πλεξίδας ετοιμάζεται ήδη να κινηθεί νομικά εναντίον του νυν ιδιοκτήτη της ΑΕΛ μόλις λήξει η απεργία των δικηγόρων.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνεται και από χθεσινές δηλώσεις του Τρικαλινού επιχειρηματία ο  όποιος κατηγορεί ευθέως τον Κούγια ότι «δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και επιδίδεται σε συνεχείς ανακοινώσεις για να καλύψει τα προβλήματά του που άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα». Μάλιστα ο πρόεδρος της ΑΕΛ απάντησε στον Πλεξίδα λέγοντας ότι «αν δεν καταλάβει τι σημαίνει Αλέξης Κούγιας θα έχει μπλεξίματα με το νόμο»!...

Ολόκληρη η δήλωση Πλεξίδα και η απάντηση Κούγια έχουν ως εξής:

 «Η εταιρία αλλά και εγώ προσωπικά έχουμε ανεχθεί πάρα πολλά τη φετινή χρόνια από τον κ. Κούγια, και δεν απαντήσαμε ποτέ έχοντας πάντα ως γνώμονα το καλό της ΑΕΛ. Η περίοδος χάριτος κύριε Κούγια έλαβε τέλος. Τα λόγια και οι συνεχείς ανακοινώσεις είναι «τζάμπα» για αυτό και είστε ιδιαίτερα καλός σε αυτά. Κατηγορείτε και κρίνετε επί παντός επιστητού προσπαθώντας να καλύψετε τα δικά σας προβλήματα που τα βλέπετε σιγά σιγά να βγαίνουν στη φόρα. Για να έχετε το δικαίωμα να κρίνετε πρέπει καταρχήν εσείς ο ίδιος να είστε εντάξει στις υποχρεώσεις σας. Το να κατηγορείτε ανθρώπους στους οποίους οφείλετε δείχνει τον πανικό σας. Η συνέχεια θα δοθεί εκεί που πρέπει και όχι μέσω ανακοινώσεων. Όσο για τις υποτιθέμενες γνώσεις που θεωρείτε ότι έχετε στο ποδόσφαιρο, το αποδεικνύει η πορεία σας σε αυτό, τα τελευταία 15 χρόνια, εκτός φυσικά τη φετινή χρόνια σας, που η ΑΕΛ έκανε πάλι το θαύμα της. Εμείς σύμφωνα με τα λεγόμενά σας «πάμε την μπάλα στο αστυνομικό τμήμα». Εσείς όταν την πιάνετε σε ποιον την πάτε;».

 Ο κ. Κούγιας απάντησε στη χθεσινή παρουσίαση του Αναστασιάδη λέγοντας: 

«Με τον κ. Πλεξίδα ευθέως θα σας το πω. Αν δεν καταλάβει ή αν δεν του το πουν αυτοί που καταλαβαίνουν τι σημαίνει Αλέξης Κούγιας στην ελληνική πραγματικότητα θα έχει μπλεξίματα με τον νόμο. Εγώ δεν είμαι στο στενό περιβάλλον ούτε ανέλυσα μαζί του ποδοσφαιρικά θέματα στο παρελθόν για να μιλάει έτσι. Όταν τέτοιες προσωπικότητες τολμούν να αρθρώνουν τέτοιες λέξεις θα βρουν πολύ άσχημα τον μπελά τους».