Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΑ Περιβάλλον-Άνθρωποι Ζώα, με αφορμή την πρωτοβουλία για την δημιουργία του κοινωνικού κτηνιατρείου, διοργανώνει την εκδήλωση «ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΝΑΣ» η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 27/02/20 και ώρα 6.00 μ.μ.

Η εκδήλωση γίνεται με την συνεργασία της Δημοτικής Πινακοθήκης ΛάρισαςΜουσείο Γ.Ι Κατσίγρα, στον χώρο του αμφιθέατρου.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Ευρωβουλευτής κ. Αλέξης Γεωργούλης.

Τελειόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π, ηθοποιός, σκηνοθέτης, παρουσιαστής και πολιτικός, εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση, κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κ. Ρενάτα Γρυπάρη με βασικό θέμα της τοποθέτησής της, την αναγκαιότητα και την αξία αυτής της πρωτοβουλίας. Ενεργειακή εκπαιδεύτρια σκύλων και Δημοσιογράφος.

Μετά τις σπουδές φιλοσοφίας, στράφηκε στη δημοσιογραφία και εργάστηκε σε εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Εδώ και αρκετά χρόνια, εφαρμόζει την ενεργειακή εκπαίδευση, η οποία εστιάζει στο ισορροπημένο ψυχικό δέσιμο μεταξύ κηδεμόνα και σκύλου και τη διαμόρφωση του σωστού ενεργειακού περιβάλλοντος, στο οποίο είναι καλό να ζει και να εκπαιδεύεται ένας σκύλος.

Έχοντας μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τους φοβικούς σκύλους, ειδικεύτηκε στη διαδικασία της ψυχικής τους αποκατάστασης. Από το  2015 είναι συνιδρυτικό μέλος της εταιρείας +2 feet, που ειδικεύεται στην κατασκευή αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα.

Τέλος, αρθρογραφεί για φιλοζωικά θέματα και θέματα εκπαίδευσης σκύλων και συμμετέχει ως ομιλήτρια σε διάφορες φιλοζωικές εκδηλώσεις και σε ενημερώσεις σε σχολεία.

Τους προσκεκλημένους υποδέχεται η κ. Μαρία Κορώνα. Δημοσιογράφος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του αθηναϊκού STAR channel news και  ανταποκρίτρια για την περιφέρεια Θεσσαλίας. Αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Έχει διατελέσει ραδιοφωνική παραγωγός σε εκπομπές λόγου και μουσικής ενώ ασχολείται με την προβολή και τη διαφήμιση επιχειρήσεων.

Την εκδήλωση παρουσιάζει η κ. Φαίη Σούκου. Ερευνήτρια, Διδάκτωρ του τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Χορογράφος, απόφοιτος της σχολής Laban, του Λονδίνου, τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται και ως χορογράφος σε παραγωγές της Λάρισας και της Αθήνας

Τέλος από τον χώρο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ο Λογιστής Φοροτεχνικός, Μέλος ΕΦΕΕΛ κ. Δημήτρης Κούριας επικεφαλής της πρωτοβουλίας για την Ένωση φορέων Κ.ΑΛ.Ο Θεσσαλίας «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ» θα εξηγήσει τι είναι οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις