Ομαλή ήταν σήμερα η διεξαγωγή των μαθημάτων σε γυμνάσια και λύκεια της Λάρισας, πρώτη μέρα επανεκκίνησης των σχολείων στην νέα κανονικότητα την οποία έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορονοϊού.

Οι μαθητές βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο πόστο τους ύστερα από πολλές μέρες μακριά από τα σχολεία, με τις αίθουσες να έχουν διαμορφωθεί όπως προβλέπεται προκειμένου να διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Γιάννης Καψάλης, η παρουσία των μαθητών σήμερα στα γυμνάσια και λύκεια της Λάρισας, έφτασε στο 70-80% σημειώνοντας πως «οι μαθητές σήμερα ενημερώθηκαν για τα νέα μέτρα, αλλά και τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται κατά την διάρκεια των μαθημάτων».

Παράλληλα ο κ. Καψάλης σημείωσε ότι τα μέτρα προστασίας εφαρμόζονται από τους μαθητές στην πλειονότητα των σχολείων σχετικά με τις αποστάσεις που προβλέπονται και στα διλήμματα, ενώ τόνισε ότι «οι μαθητές όσο θα περνάνε οι μέρες θα αρχίζουν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα λειτουργίας των σχολείων».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)