Δίπλα στους κατοίκους των χωριών του Δήμου Λαρισαίων που επλήγησαν περισσότερο από την σεισμική δραστηριότητα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Τα περισσότερα προβλήματα από το τη δραστηριότητα του Εγκέλαδου στο Δήμο προκλήθηκαν στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κοιλάδας και ειδικότερα στην Αμυγδαλέα, στο Κουτσόχερο, στην Μάδρα στην Ραχούλα, όπου καταγράφονται και τα περισσότερα ακατάλληλα κτίσματα σύμφωνα με τις αυτοψίες των μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών. 

Σε όλα τα χωριά, ο Δήμαρχος συζήτησε με τους κατοίκους για την κατάσταση και τις διαδικασίες που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού η σεισμική ακολουθία είναι σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι έχει κατατεθεί ήδη αίτημα για κήρυξη των περιοχών του Δήμου Λαρισαίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Τα περισσότερα ζητήματα έχουν δρομολογηθεί οι λύσεις,  σε συνεργασία με τους προέδρους και τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων. Σημειώνεται επίσης ότι τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ ξεκίνησαν τους ελέγχους για την κατάσταση των κτισμάτων από τα συγκεκριμένα χωριά, ενώ ο δήμαρχος και τα στελέχη της δημοτικής αρχής συζήτησαν με τους κατοίκους για τις προβλεπόμενες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν στο επόμενο διάστημα για τις αποζημιώσεις των περιουσιών που χάθηκαν. 

Σε κάποια χωριά έχουν στηθεί σκηνές  για όσες περιπτώσεις οικογενειών τις χρειάζονται, έχουν ρευματοδοτηθεί, ενώ έγινε και η διανομή ράντζων και κλινοσκεπασμάτων. Επίσης ένα ζήτημα υδροδότησης που προέκυψε στην Αμυγδαλέα αντιμετωπίζεται. 

Επίσης, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Κοιλάδα και το Ελευθεραί, ενώ κλιμάκια στελεχών της Δημοτικής αρχής βρέθηκαν επίσης σε Φαλάνη και Τερψιθέα. 

Συνάντηση Μητροπολίτου – Δημάρχου στην Αμυγδαλέα

Στην Αμυγδαλέα από κοινού ο Δήμαρχος Απ. Καλογιάννης και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος πραγματοποίησαν αυτοψία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, δίπλα στον Πηνειό, στην περιοχή «Μικρά Τέμπη», ο οποίος έχει υποστεί σημαντικότατες ζημιές.