Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλο επισκέφτηκε ομάδα στελεχών του αντιστοίχου ΟΑΕΔ της Πολωνίας μέσω του προγράμματος Mobility in Europe, κατά την οποία αντηλλάγησαν εκατέρωθεν απόψεις για την απασχόληση και την εργασία στις δύο χώρες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για την ανοδική τάση της απασχόλησης στην Πολωνία, η οποία όμως εμφανίζει ενδείξεις αποθέρμανσης όσον αφορά στο δημόσιο τομέα, ενώ αύξηση παρουσιάζουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
Ο κ. Παπαδημόπουλος αφού πληροφόρησε την αντιπροσωπεία για αντίστοιχα στατιστικά δεδομένα, εστίασε σε θέματα τουρισμού της περιοχής μας, επισημαίνοντας ότι το νομό μας αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία επισκέπτονται με ενδιαφέρουσα αυξητική τάση, ολοένα και περισσότεροι Πολωνοί. Σημείωσε δε ότι κατά τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ διέμεναν στην Ελλάδα περί τους 15.000 πολωνούς, το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα στη χώρα μας να μένουν πλέον 25.000 Πολωνοί, πολλοί εξ αυτών δε αν και μη εργαζόμενοι επέλεξαν την Ελλάδα διότι αγάπησαν τον τόπο μας.
Κατόπιν, επισκέπτες και οικοδεσπότης ευχαρίστησαν αλλήλους, ο δε κ. Παπαδημόπουλος μεσολάβησε και για μια αντίστοιχη επίσκεψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Λάρισα τις επόμενες ημέρες.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρόντες ήταν ο π. Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Δεσπόπουλος και ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ κ. Παναγιώτης Καλφούντζος.