«Η χώρα πέρασε μια δεκαετή κρίση κατά την διάρκεια της οποίας ο ελληνικός λαός υπερφορολογήθηκε και κλήθηκε να κάνει τεράστιες οικονομικές θυσίες.

Ο ελληνικός λαός δεν είναι διατεθειμένος σήμερα να ανεχθεί ούτε υπόνοια κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Εμείς υποσχεθήκαμε ότι θα ενισχύσουμε  τους μηχανισμούς λογοδοσίας και διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση και οι παρούσες ρυθμίσεις εισάγουν καινοτομία προς αυτή την κατεύθυνση». 

Τα παραπάνω τόνισε, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης  της βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

«Με το παρόν νομοσχέδιο δίνεται η  δυνατότητα στη Βουλή να ζητάει κατά προτεραιότητα ελέγχους που έχει προγραμματίσει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Προβλέπεται για πρώτη φορά, ότι η Βουλή θα δύναται, κατά την ενημέρωσή της από τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί του ετήσιου προγράμματος ελέγχων του Δικαστηρίου, να ζητά να δοθεί προτεραιότητα σε ορισμένους από τους προγραμματισθέντες ελέγχους ή να εκφράζει ενδιαφέρον για τη διενέργεια και ελέγχων με αντικείμενο αδυναμίες στα συστήματα δημόσιας διαχείρισης.

Προβλέπεται επίσης πως, αν κριθεί αναγκαίο, λόγω της ιδιαίτερης φύσεως και των απαιτήσεων κάποιων τέτοιων ελέγχων, με απόφαση της Ολομέλειας του δικαστηρίου αυτοί οι έλεγχοι να διενεργηθούν από ειδικό κλιμάκιο, στο οποίο δύνανται να συμμετέχουν και δικαστικοί λειτουργοί», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Μπίζιου, η οποία προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση της αποστολής, του έργου και του ρόλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, τη σπουδαιότητα του υπό συζήτηση νομοσχεδίου.