Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου με αφορμή την επικύρωση από την Βουλή των συμφωνιών καθορισμού θαλάσσιων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπέγραψε τις συμφωνίες με τις οποίες καθορίζονται οι θαλάσσιες ζώνες της χώρας μας με την Ιταλία αλλά και οριοθετείται η αποκλειστική οικονομική ζώνη Ελλάδας Αιγύπτου, οι οποίες και κυρώθηκαν από την Ελληνική Βουλή.

Το ιστορικό αυτό γεγονός είναι απόδειξη της θέσης που διαχρονικά υιοθετεί η Ελλάδα, της προάσπισης δηλαδή των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων μέσω των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Η εθνική μας αυτή στρατηγική αποδίδει καρπούς τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στις συμμαχίες που συγκροτούμε ή επιδιώκουμε στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από τριμερείς και πολυμερείς συμφωνίες.

Η αταλάντευτη αυτή στάση μας σε συνδυασμό με την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων μας εκπέμπει το ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ελλάδα ούτε πιέζεται ούτε εκβιάζεται.

Η χώρα μας σέβεται το Διεθνές Δίκαιο αλλά δεν θα διστάσει να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Αυτός ας γίνει κατανοητό απ’ όλους».