«Η ποιοτική δημόσια υγεία απαιτεί οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών, πρόσθετο προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη, πλήρη αξιοποίηση της πληροφορικής και της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και καλή εξυπηρέτηση του πολίτη με προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες ομάδες.

Αυτό είναι το μήνυμα της ΝΔ και αυτό το μήνυμα υλοποιείται με το ολοκληρωμένο σχέδιο για την Δημόσια Υγεία, όπως το παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Τα παραπάνω δήλωσε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τη συνάντηση που είχε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Μπίζιου άκουσε προσεκτικά τα θέματα που της έθεσαν οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας και στάθηκε ιδιαίτερα στο κρίσιμο ζήτημα της φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

«Η πιο μορφωμένη γενιά της πατρίδας μας έχει επιλέξει σε ένα μεγάλο ποσοστό, να δουλέψει έξω από τα σύνορα μας. Πρόκειται για ένα εθνικό έγκλημα. Εξαιρετικοί νέοι γιατροί αφήνουν το προσωπικό τους κεφάλαιο σε χώρες του εξωτερικού.

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να γυρίσουν, όσο το δυνατόν περισσότεροι πίσω στην χώρα μας», υποστήριξε η ίδια, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νοσηλευτικό προσωπικό που έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία ώστε να λειτουργήσουν προς το συμφέρον των πολιτών.