Στη φετινή Διεθνή Εκθεση Τουρισμού Philoxenia, συμμετείχε με περίπτερο ο Δήμος Λαρισαίων προβάλλοντας την πόλη στους επισκέπτες της έκθεσης  στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του  Στρατηγικού Σχεδίου Marketing της Λάρισας με  απώτερο στόχο τη τοποθέτηση της Λάρισας ως προορισμό Συνεδριακού, Φυσιολατρικού, Αθλητικού και Ιατρικού Τουρισμού, με την  μακρόχρονη ιστορία της πόλης και τον πολιτιστικό πλούτο να  συμβάλλουν καθοριστικά στην κατεύθυνση αυτή.

Στο πλαίσιο  της παρουσίας του Δήμου Λαρισαίων στην Philoxenia, παρουσιάστηκε επίσης  και προβλήθηκε η συνεργασία του Δήμου με τη HELEXPO – ΔΕΘ για τη διοργάνωση της πανελλήνιας έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία,  Agrothessaly. Φιλοδοξία του Δήμου Λαρισαίων είναι να αποτελέσει το πρώτο περιφερειακό εκθεσιακό γεγονός της χώρας. 

Επίσης, από την Αντιδημαρχία Οικονομίας και Ανάπτυξης σχεδιάζονται περαιτέρω ενέργειες προώθησης του τουριστικού προιόντος, ενώ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα υπάρξει εξειδίκευση του Στρατηγικού Σχέδιου Μάρκετινγκ, που αφορά στον τουριστικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Νταής υποδέχθηκε στο περίπτερο της Λάρισας, την υπουργό τουρισμού κ. Ελ. Κουντουρά, την υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ.  Μαρ. Κόλλια - Τσαρουχά, τον πρόεδρο της ΔΕΘ κ. Τ.  Τζήκα, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης υπήρξαν συναντήσεις  με τουριστικούς πράκτορες κ.α.