Το πετυχημένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν» από φέτος θα βρίσκεται και στη Λάρισα. Το Πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

To Δ.Π.Μ.Σ. Βιοεπιχειρείν είναι ένα σύγχρονο, καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, τύπου «ΜΒΑ» στη Βιοτεχνολογία που πρωτοπορεί.

Διασυνδέει άμεσα την ακαδημαϊκή εκπαίδευση με τις επιχειρήσεις, πλαισιώνοντας την εκπαίδευση σε επιχειρηματικές εφαρμογές στη βιοτεχνολογία (τομείς φαρμάκων και υγείας, τροφίμων και διατροφής, περιβάλλοντος, βιοχημικής και μοριακής διαγνωστικής) και τη διαχείριση διαδικασιών οργάνωσης και διοίκησης επιχειρηματικών μονάδων.

Το Δ.Π.Μ.Σ. υποστηρίζεται ενεργά από 20 και πλέον κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους χώρους του φαρμάκου, των καλλυντικών και των τροφίμων.

Οι εταιρίες προσφέρουν υποτροφίες (3 πλήρης για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος), διδασκαλία από καταξιωμένα στελέχη τους και θέσεις εκπόνησης πτυχιακής εργασίας.

Έμπειρα στελέχη τους υποδέχονται στο πλαίσιο του προγράμματος, αναπτύσσουν συνεργασίες σε εξειδικευμένα projects και τους στηρίζουν κατά τη μετάβαση στην αγορά.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων (20 θέσεις) εκπνέει στις 22/9/2019.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στη διεύθυνση bioepixirin.bio.uth.gr