Η τοπική ομάδα Λάρισας της «Ώρα αποφάσεων για το νέο, ενωμένο, μεγάλο, προοδευτικό κίνημα» διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση στη Λάρισα την Κυριακή 19 Φεβρουάριου στις 11 π.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.
Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης, Γ. Φλωρίδης και Π. Αβραμίδης (εκπρόσωπος «Το Ποτάμι»).
Προεδρείο της εκδήλωσης οι κ.κ. Λ. Γκουντρουμπή, Χρ. Κόλλιας, Χρ. Ντσυλούλης, Αχ. Οικονόμου και Ν. Χατζούλη.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
"Ένα νέο κόμμα;   
Όχι ένα ακόμη κόμμα, αλλά ένα νέο μεγάλο ενωμένο προοδευτικό κίνημα.
Η προσπάθεια που ξεκίνησε με την πρωτοφανή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκε με μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον στο Ηράκλειο και την Πάτρα και συνεχίζεται στη Λάρισα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, έχει ως στόχο την ανοιχτή και ειλικρινή  πρόσκληση προς κάθε κατεύθυνση για την ένωση δυνάμεων και τη δημιουργία του καινούργιου πολιτικού φορέα που έχει ανάγκη ο τόπος για να βγει από την κρίση.
Το πολιτικό σύστημα διαλύθηκε, η συντηρητική παράταξη συσπειρώνεται αλλά παραμένει ίδια, ενώ ο προοδευτικός χώρος πρέπει να ορίσει τις συντεταγμένες και το σχέδιο για την Ελλάδα του 2025, πέρα και πάνω από τα ιδεολογικά και πολιτικά εργαλεία των προηγούμενων δεκαετιών.
Ήρθε η ώρα ο προοδευτικός χώρος να περιθωριοποιήσει τους δημαγωγούς κι όχι να συνεχίσει να κυριαρχείται  από αυτούς.
Το πρόβλημα του προοδευτικού χώρου δεν είναι μόνον ο κατακερματισμός, όπως απλουστευτικά αναφέρεται.
Είναι, κυρίως, η έλλειψη πειστικού εναλλακτικού λόγου για το μέλλον. Είναι η απουσία ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση, που θα υπερβαίνει το μνημόνιο χωρίς να καταφεύγει στην ψευτοαναίρεση και το δήθεν «σκίσιμό» του. Είναι η επείγουσα ανάγκη για την εφαρμογή μιας εθνικής στρατηγικής με επίκεντρο τους νέους, τους ανέργους, όσους παράγουν και δημιουργούν - είτε στην ιδιωτική οικονομία, είτε στο κράτος.
Ένας νέος φορέας με σεβασμό στο παρελθόν, αλλά, κυρίως, με προοπτική στο μέλλον, μπορεί να αλλάξει γρήγορα τα δεδομένα στη χώρα. Ο φορέας αυτός έχει νόημα να υπάρξει μόνον εάν μπορεί να παρουσιάσει μια γνήσια προοδευτική πρόταση για την εκ βάθρων ανόρθωση της χώρας -κι εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τη διαμορφώσουμε και να την παρουσιάσουμε, μαζί με την κοινωνία.
Η συγκρότηση του νέου, ενωμένου και μεγάλου προοδευτικού κινήματος πρέπει να πάψει να αποτελεί αντικείμενο συνδιαλλαγής στελεχών στην κορυφή που οδηγεί απλώς σε επανασυγκόλληση προσωπικών φιλοδοξιών. Οφείλει να γίνει αυθεντικά και συντεταγμένα, με οδηγό και εγγυητή την κοινωνία του προοδευτικού χώρου -κι αυτή είναι η δική μας επιδίωξη.
Αυτήν την προσπάθεια συμμετοχής της κοινωνίας υπηρετούν οι ανοικτές εκδηλώσεις που διοργανώνουμε, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουμε με σοβαρότητα και αξιοπιστία στην οργάνωση της συντακτικής συνέλευσης που θα θέσει τις αρχές και τις αξίες στις οποίες θα στηριχθεί ο νέος φορέας για να καταλήξει στην ανοικτή και δημοκρατική νομιμοποίηση της ηγεσίας του. Με τη δέσμευση να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω από τις προσωρινές θέσεις που κατέχουμε  σήμερα. Τίποτα δεν είναι προκατασκευασμένο και προαποφασισμένο. Όλα θα συνδιαμορφωθούν.
Είναι ώρα κρίσιμων αποφάσεων στον προοδευτικό χώρο. Ή θα παγιωθούν ή θα αλλάξουν οι συσχετισμοί πολιτικής δύναμης που διαμορφώθηκαν μέσα στην κρίση και εξαιτίας αυτής. Πρόκειται για μια ιστορική ευθύνη που μας βαραίνει όλους.
Η χώρα έχει ανάγκη το νέο, ενωμένο και μεγάλο προοδευτικό κίνημα. Κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στη δημιουργία του."