Επίτιμος δημότης του Δήμου Λαρισαίων θα ανακηρυχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος,  σήμερα στο πλαίσιο της εορτής του πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου.

Η απόφαση Ανακήρυξης του ΠτΔ σε Επίτιμο δημότη, ελήφθη με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  ενώ η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 12.45 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην  τελετή, έχουν προσκληθεί οι θρησκευτικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Λάρισας. Λόγω της  περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Τελετή θα παραστούν αποκλειστικά οι προσκεκλημένοι, ενώ ήχος και εικόνα από την τελετή ανακήρυξης θα μεταδίδεται στο ισόγειο χώρο του Δημαρχείου.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα λαμπρύνει με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Αγιο Αχίλλειο, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του  Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνατίου, με αφορμή την γιορτή του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου.

Το πρόγραμμα του εορτασμού

Ώρα 7:00 πρωϊνή: Κωδωνοκρουσία επί 10λεπτο από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης και στη συνέχεια εωθινό από την Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Ώρα 10:15 πρωινή: Προσέλευση επισήμων στον Ι.Ν. Αγ. Αχιλλείου

Ώρα 10:30 πρωινή: Προσέλευση της Α.Ε Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και Δοξολογία επί της υποδοχής

Ώρα 10:45 πρωινή: Εκκίνηση πομπής από τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου προς τη Πλατεία Μιχ. Σάπκα (Κεντρική Πλατεία της πόλης)

Ώρα 11:45 πρωινή: Επιστροφή της πομπής προς τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου

Ώρα 12:45 μ.μ.: Τελετή Ανακήρυξης της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Λάρισας, στο Δημαρχείο Λάρισας.

Ώρα 13.05:  Αναχώρηση Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου

Ώρα 13.10:  Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Λάρισας και ο Εμπορικός Σύλλογος θα παραθέσουν δεξίωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Παπακυριακή 44, 3ος όροφος) προς τιμήν των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των φορέων και του Λαού της πόλης.

* Παρών στη Λάρισα για τις σημερινές εκδηλώσεις του πολιούχου της πόλης θα είναι και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης