Ο Σύλλογος Φίλων Λαϊκής παράδοσης οργανώνει το 1ο Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Λάρισα με τη Συμμετοχή 7 χωρών από όλο τον κόσμο την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 στις 9μ.μ. στο Κηποθέατρο Λάρισας.

Θα εμφανιστούν χορευτικά από τη Βραζιλία, τον Παναμά, την Παραγουάη, τη Σερβία, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Μία πλούσια αισθητική εμπειρία χρωμάτων και πολιτισμών από ένα θέαμα υψηλής τεχνικής σε μια παγκόσμια γιορτή της παράδοσης όπου θα συμμετέχουν πάνω από 300 ξένοι και έλληνες χορευτές.

Το μεγάλο ταξίδι θα αρχίσει τιμητικά από τη Θεσσαλική γη με τραγούδια και χορούς που θα αποδώσουν 80 χορευτές του συλλόγου. Τραγούδια χαράς από τις μεγάλες γιορτές των Θεσσαλών που τους συντρόφεψαν τους ένωσαν και τους δυνάμωσαν στη μακραίωνη και δύσκολη πορεία τους.

Θα ακολουθήσουν τα ξένα χορευτικά και η παράσταση θα κλείσει με χορούς του συλλόγου από την Κρήτη. Το απόγευμα πριν την παράσταση στις 7:30μ.μ. θα γίνει παρέλαση στους δρόμους της Λάρισας.

Από τη μεγάλη γιορτή της παράδοσης δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι μικροί χορευτές του συλλόγου. Στις 8 μ.μ. πλήθος παιδιών κάθε ηλικίας θα γεμίσουν τη σκηνή του Κηποθεάτρου παρουσιάζοντας χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας μας. 

Είναι αρχή του συλλόγου να δίνει πάντα αξία  και  ίσες ευκαιρίες για εμπειρίες στους μικρούς του χορευτές  με τη συμμετοχή τους σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις του, φροντίζοντας μέσα από την ποιοτική τους εμφάνιση να  τους εξισώνει με το χορό των μεγάλων.

Η παράσταση τελεί υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης (IOV). Ο σύλλογος ΦΙΛΠΑ ως μέλος της (IOV) επιχειρεί τη συνεργασία, και την ανταλλαγή με τα άλλα μέλη για την προστασία και την ανάδειξη του παραδοσιακού πολιτισμού.

Η παράσταση αυτή είναι η αρχή πολιτιστικών παρεμβάσεων του συλλόγου, για τη γνωριμία της παράδοσης των χωρών του κόσμου, την ανάπτυξη φιλικών δεσμών και την εκπαίδευση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας. Φιλοδοξεί δε να γίνει θεσμός στην πόλη μας.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο κ. Γιώργος Τσιπλακούλης.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ προπώληση – 7 ευρώ ταμείο.

Προπώληση εισιτηρίων στο βιβλιοπωλείο Καλτσάς Παπαναστασίου 57 και στο γραφείο BARAS TRAVEL Ασκληπιού 26.