Στην Λάρισα θα διεξαχθεί, φέτος, το 20ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος, από τις 6 έως και τις 8 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Larissa Imperial. Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Cleveland Clinic, την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου και την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας.
Όπως αναφέρει ο Φίλιππος Τρυποσκιάδης, Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, «σκοπός του συνεδρίου είναι να αναλυθούν όσο το δυνατό περισσότερες ενότητες που ενδιαφέρουν τον Έλληνα γιατρό, να τον φέρουν κοντά στις σύγχρονες εξελίξεις και να τον βοηθήσουν στην καθημερινή κλινική πράξη».
Το επιστημονικό πρόγραμμα με θέματα που απασχολούν το σύγχρονο καρδιολόγο και όχι μόνο περιλαμβάνει διαλέξεις εξεχόντων ξένων και Ελλήνων ερευνητών, στρογγυλά τραπέζια και επιστημονικές αντιπαραθέσεις σε αμφισβητούμενα θέματα.
Ειδικότερα, η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:
-    Εξελίξεις στην επεμβατική αντιμετώπιση και την αντιμετώπιση με συσκευές των καρδιοπαθειών
-    Hχωκαρδιογραφικός δεξιός καθετηριασμός
-    Καρδιαγγειακά συνοδά νοσήματα στη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.)
-    Mεταβολικό σύνδρομο
-    Μιτοχόνδρια και καρδιοπάθειες
-    Συνήθη κλινικά καρδιολογικά προβλήματα.
-    Αντιθρομβωτική αγωγή
-    Πνευμονική υπέρταση
-    Καρδιακή ανεπάρκεια
Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν δύο καρδιαγγειακά σεμινάρια αφιερωμένα το πρώτο στη «Μοριακή και κυτταρική καρδιολογία για τον κλινικό γιατρό» και το δεύτερο στις «Απεικονιστικές τεχνικές στην καρδιακή ανεπάρκεια: συνδέοντας τη διάγνωση, την παθοφυσιολογία και τη θεραπεία». Επίσης θα γίνει ειδικό σεμινάριο για να εκπαιδευτούν οι νέοι γιατροί στη συγγραφή επιστημονικών εργασιών.
Τις εργασίες του συνεδρίου έχουν κληθεί όχι μόνο να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά διεθνείς προσωπικότητες της Καρδιολογίας και Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, όπως ο Dirk L. Brutsaert, Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Antwerp του Βελγίου, ο Γεώργιος Καραγιάννη, Διευθυντής Καρδιολόγος στα Νοσοκομεία Hillingdon και Harefield του Λονδίνου και Λέκτορας του Κολεγίου Imperial του Λονδίνου, ο Marco Metra, Καθηγητής Καρδιολογίας της Πανεπιστημιακής Μονάδας Καρδιολογίας του Νοσοκομείου της Μπρέτσια στην Ιταλία, ο Καθηγητής Δημήτριος Μιχαηλίδης από το Τμήμα Κλινικής Βιοχημείας του Νοσοκομείου Royal Free της Ιατρικής Σχολής του University College London  και ο Randall C. Starling, Καθηγητής Καρδιολογίας και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Καρδιαγγειακής Ιατρικής, Καρδιακής Ανεπάρκειας και Καρδιακών Μεταμοσχεύσεων της Cleveland Clinic, στο Οχάιο των ΗΠΑ.
Στο συνέδριο έχουν χορηγηθεί 16 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.