Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Τοξικολογία" του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά Διεθνές Συμπόσιο Τοξικολογίας, στις 2 – 3 Φεβρουαρίου 2019, στις εγκαταστάσεις τουΤμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στη Βιόπολη της Λάρισας.
Η πρώτη βραδιά του Συμποσίου θα κλείσει με μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση από το συγκρότημα «Vernissage», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Ιπποκράτης του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Βιόπολη, στις 19:00.
«Πάμε Σινεμά / Cine-Recital». Ένα project αφιερωμένο στην έβδομη τέχνη, ένα κινηματογραφικό παζλ. Το βιολοντσέλο και το πιάνο ενώνουν τις φωνές τους και ερμηνεύουν γνώριμες μελωδίες του ξένου και ελληνικού κινηματογράφου, που άφησαν το αποτύπωμά τους στη μουσική ιστορία. Η παρουσίαση συνοδεύεται με αφήγηση και ταυτόχρονη προβολή αποσπασμάτων των ταινιών.
Οι Vernissage ξεκίνησαν την πορεία τους, το 2016, με ένα αφιέρωμα στο «Τango argentinο» του A. Piazzolla., όπου το μουσικό σχήμα πλαισιώθηκε από ζευγάρι χορευτών tango. (Μάρτιος 2016, Εμμέλεια, Σέρρες). Στη συνέχεια παρουσιάζουν το project «Πάμε Σινεμά! Cine-Recital» στην κεντρική Αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών (Ιανουάριος 2018), στην Αίθουσα Σόλων Μιχαηλίδης στο πλαίσιο των Κυριακάτικων Πρωινών της Κ.Ο.Θ. (Φεβρουάριος 2018), στη μουσική σκηνή «Αίγλη» (Μάρτιος 2018, Σέρρες) στη μουσική σκηνή «French Keys» (Μάρτιος 2018, Θεσσαλονίκη), στον Πολυχώρο Τέχνης CliqueArt (Μάιος 2018, Βρυξέλλες, Βέλγιο) και στη μουσική σκηνή “Just” (Νοέμβριος 2018, Λάρισα). Συμμετείχαν επίσης σε παρουσίαση βιβλίου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Μάρτιος 2018, Θεσσαλονίκη).
Οι παρουσιάσεις, τους προσέφεραν μια αξιόλογη αναγνώριση, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία νέων έργων με ειδική αφιέρωση, τα οποία ερμηνεύτηκαν για πρώτη φορά από τους ίδιους.