Αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Νοεμβρίου το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επαγγελματων Υγείας Πρόνειας (Σ.Ε.Υ.Π) του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας και νυν Campus Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για το πρόγραμμα και τους στόχους του συνεδρίου δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου από την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή στα γραφεία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη Λάρισα (Λαπιθών 6).

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κώστας Καραμπάτσας ο οποίος παρουσίασε το περιεχόμενο και τους στόχους του συνεδρίου, λέγοντας, ότι θέμα του συνεδρίου είναι: «Ο διευρυμένος ρόλος των Μαθηματικών στην επιστήμη και την κοινωνία: Προκλήσεις στον επανασχεδιασμό της μαθηματικής εκπαίδευσης».

«Το συνέδριο περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες, δύο επίκαιρα στρογγυλά τραπέζια με θέματα το ρόλο των μαθηματικών στην επιστήμη και τη ζωή και το μέγα ζητούμενο της αναβάθμισης της διδασκαλίας της Γεωμετρίας στη Μέση Εκπαίδευση και πολλές παράλληλες ομιλίες.

Θα παρουσιαστούν περισσότερες από 100 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες από εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Το συνέδριο υποστηρίζεται από σημαντικούς κοινωνικούς επιχειρηματικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της περιοχής, τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τους οποίους ευχαριστούμε για την βοήθεια τους».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο αντιπρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής κ. Νίκος Ζέρβας ο οποίος τόνισε ότι ταυτόχρονα με το συνέδριο θα υπάρχουν πολιτιστικά και μουσικά δρώμενα, συνεστιάσεις και ιστορικές ξεναγήσεις.

Ακολούθησε ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής κ. Θανάσης Κοφίνας ο οποίος τόνισε ότι «όλα τα συνέδρια είχαν μια καλή ανάλυση και τοποθετήση αλλά σε αυτό το συνέδριο θέλουμε τα συμπεράσματα του συνεδρίου να γίνουν θέσεις του Υπουργείου Παιδείας και να περάσουν και στην πρακτική εφαρμογή».

Ταυτόχρονα με το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Μ.Ε. θα διεξαχθεί στους ίδιους χώρους και το 2ο Μαθητικό Συνέδριο, όπου μαθητές σχολείων από όλη τη χώρα με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους θα παρουσιάσουν καινοτόμες ερευνητικές δράσεις.

Για το Μαθητικό Συνέδριο μίλησε η Βανέσα Πατσιούρα η οποία επεσήμανε ότι «με πολύ χαρά περιμένουμε τους μαθητές από σχολεία της πόλης και άλλων πόλεων να μας παρουσιάσουν τις ερευνητικές και βιωματικές εργασίες τους».

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και οι Κώστας Τσαβέας, Μαρία Σαμπάνη και Νάντια Θέου, μέλη της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου.

ert.gr