Την επόμενη εβδομάδα διοργανώνεται στη Λάρισα το 69ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας (ΕΕΒΜΒ)που θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Imperial, 23-25 Νοεμβρίου 2018.
Την οργανωτική-επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου αποτελούν καθηγητές μέλη του Εργαστηρίου Βιοχημείας του Τμήματος Ιατρικής και του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα των παραπάνω Τμημάτων, αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 800 καθηγητές, ερευνητές και φοιτητές από διάφορα πεδία των Βιοεπιστημών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις με τις νέες ανακαλύψεις διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο Συνέδριο θα ανακοινωθούν 250 νέες ερευνητικές εργασίες υπό τη  μορφή σύντομων προφορικών ή αναρτημένων παρουσιάσεων που προέρχονται από μέλη της ΕΕΒΜΒ που εργάζονται σε Ελληνικά αλλά και ξένα εργαστήρια. Μια ημέρα πριν την έναρξη του Συνεδρίου (Πέμπτη 22 Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο η 6η Ημερίδα - Forum των Νέων Επιστημόνων της ΕΕΒΜΒ, η οποία οργανώνεται ανεξάρτητα από μία επιτροπή νέων ερευνητών.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου https://eebmb2018.gr