Με μεγάλη επιτυχία εξελίσσεται εδώ και τρεις μήνες σε όλη την Ελλάδα το πρόγραμμα πρώτου επαγγελματικού προσανατολισμού και mentoring σε μαθητές Λυκείου και της τελευταίας τάξης του Γυμνασίου με την επωνυμία LEARNING BUSINESS που τη Δευτέρα που μας πέρασε επισκέφθηκε και τη Λάρισα.
Πρόκειται για πρόγραμμα όπου επιτυχημένοι επιχειρηματίες και μάνατζερς ενημερώνουν τους μαθητές για τις ωφέλειες της επιχειρηματικότητας
αλλά και του σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού. Στόχος είναι η δημιουργία μιας αμφικτιονίας ιδιωτικών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και που δια αυτής της δράσης διασυνδέονται ενεργά με την ιδιωτική αγορά κάτω από το πρίσμα του «καλώς επιχειρείν» και των αξιών της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη με κεντρικούς ομιλητές τον Ανδρέα Καραφύλλη από τη ΘΕΣ –Γάλα και τον αρχισυντάκτη του Πρώτου Θέματος Δημήτρη Μαρκόπουλο.
Με τις αιγίδες του ΣΥΝΔΈΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΏΝ ΙΔΙΩΤΙΚΏΝ ΣΧΟΛΕΊΩΝ ΕΛΛΆΔΟΣ, της ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΊΩΝ ΕΛΛΆΔΟΣ, του ΣΥΝΔΈΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΏΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΆΔΟΣ στο σκέλος του προγράμματος βορείου Ελλάδος, και με την υποστήριξη της αλυσίδας πολιτισμού και τεχνολογίας PUBLIC, της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας χρωμάτων VITEX και των ΦΟΎΡΝΩΝ ΒΕΝΈΤΗ ήδη πάνω από 1.000 παιδιά ενημερώθηκαν για τον κόσμο της ιδιωτικής αγοράς αλλά και την προοπτική καριέρας τους σε ειδικές ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Μεσσηνία.
Στόχος της δράσης είναι η εκπαίδευση 20.000 παιδιών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του 2017 ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις ενημέρωσης με έμφαση τον αγώνα κατά της ανεργίας.
Χορηγοί επικοινωνίας του προγράμματος είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της νεολαίας MAD TV και ο κορυφαίος οργανισμός επιχειρηματικών εκδόσεων DIRECTION με τα περιοδικά RETAIL BUSINESS, AD BUSINESS, CSR REVIEW και τα ημερήσια newsletters BUSINESS TODAY και RETAILTODAY. Την παραγωγή της δράσης έχει αναλάβει η PICKCODES PRODUCTIONS.
Όπως αναφέρει η συντονίστρια και δημιουργός του προγράμματος κυρία ΔΈΣΠΟΙΝΑ ΜΑΓΚΑΝΆΡΗ«η  δράση «Learning Business» που αποτελεί μια πρωτοβουλία της εταιρείας DND PROJECTS, αφορά στη διασύνδεση μαθητών κι εκπαιδευτικών της  δευτεροβάθμιας βαθμίδας με την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.
Στόχος είναι να υπάρξει ένα είδους αρχικού επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων κι αυτοί να έλθουν σε επαφή για πρώτη φορά με τους
μελλοντικούς εργοδότες τους.
Συγκεκριμένα, γνωστοί επιχειρηματίες και μάνατζερς θα αναφέρονται στο πώς στράφηκαν στην επιχειρηματικότητα, στην προσωπική τους ιστορία κι εν τέλει στο πως αποδίδουν κοινωνικό όφελος στην κοινωνία. Μέσα από βίντεο αλλά και με φυσική παρουσία επιχειρηματιών, οι μαθητές θα βλέπουν ζωντανές ιστορίες επιτυχίας και παραδείγματα που μπορούν να ακολουθήσουν, δίχως όμως διαφημιστική για τις επιχειρήσεις λογική. Παράλληλα θα μαθαίνουν πώς να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία, να συντάσσουν ένα βιογραφικό ενώ θα ενημερώνονται για τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας»