Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συνεχίζει την υλοποίηση του  πιλοτικού προγράμματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος  «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε...θέμα!».

Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου τον  Ιανουάριο κάναμε «Ερωτήσεις»  προς τον εαυτό μας και αναζητήσαμε απαντήσεις,  μάθαμε  τεχνικές για να ρωτάμε έτσι ώστε να παίρνουμε τις πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις και  διαβάσαμε  και απαντήσαμε ερωτήσεις από λογοτεχνικά βιβλία. Αφιερώσαμε τον Φεβρουάριο στις μάσκες, το σύμβολο του καρναβαλιού, που όμως το εξερευνήσαμε ιστορικά και καλλιτεχνικά.
 Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ποίησης και στις βιβλιοθήκες αναρωτιόμαστε τι είναι ένα ποίημα, αναγνωρίζουμε τους ποιητές από τις λέξεις τους και αναζητούμε τη σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες.  Αυτό που κυρίως θα αναδειχθεί σε αυτά τα εργαστήρια είναι το δικαίωμα κάθε αναγνώστη να προσλαμβάνει το ποίημα ανάλογα με τις αναγνωστικές του ικανότητες. 

Η χαρά του να αποκρυπτογραφεί τις λέξεις ενός ποιήματος σύμφωνα με τους δικούς του κώδικες κι όχι σύμφωνα με κάποιο φιλολογικό κανόνα ή κάποια φιλολογική προσέγγιση. Για την υλοποίηση των εργαστηρίων έχει δημιουργηθεί Λέσχη Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στην οποία συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 7-12 ετών. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
Υλοποίηση εργαστηρίων: Δήμητρα Αγιάννη, καθηγήτρια – φιλόλογος, Χριστίνα Παπαδοπούλου, βιβλιοθηκονόμος
Συντονίστρια προγράμματος: Χριστίνα Παπαδοπούλου, βιβλιοθηκονόμος
Σχεδιασμός και υπεύθυνη προγράμματος: Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγος – ειδική σε θέματα ανάγνωσης και σχεδιάστρια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας - Παιδικό τμήμα, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410671173, e-mail:edimovivlio@hotmail.gr,
Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/,
Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα των δράσεων πανελλαδικά: https://network.nlg.gr