Το θέμα της λειτουργίας της Γαστρεντερολογικής Kλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης.

Αναλυτικά:

“Προ 20ετίας και προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με το ΦΕΚ υπ. αρ. 1775Β/22-9-99 μεταφέρθηκε το γαστρεντερολογικό τμήμα από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς και οι 4 θέσεις ειδικών ιατρών του ΕΣΥ, οι ειδικευόμενοι 4 θέσεις και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα επόμενα χρόνια αναπτύχθηκε η πανεπιστημιακή Γαστρεντερολογική κλινική με κλίνες νοσηλείας, ενδοσκοπικό πρόγραμμα εξωτερικών ιατρείων, προσωπικό.

Αντίστοιχα και για τον ίδιο λόγο μεταφέρθηκαν και άλλα τμήματα (η παθολογική κλινική, το νεογνολογικό και η μονάδα πρόωρων, το παθολογοανατομικό και κυτταρολογικό εργαστήριο κ.α.).

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών τα τεράστια προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας που δημιουργήθηκαν και ταλανίζουν τόσο τους ασθενείς, όσο και τους εργαζόμενους στο γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Έκτοτε και μέσα από μια μακρά διαδρομή αποφάσεων ΔΣ των νοσοκομείων, γνωμοδοτήσεων κ.α. για την επιστροφή γαστρεντερολογικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το ζήτημα κατέληξε να βρίσκεται στο στάδιο της Νομοθετικής ρύθμισης- είχε εγκριθεί από το Υπ. Υγείας και εκκρεμούσε η τελική έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών- διεκόπη όμως λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους (2019).

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να προχωρήσει η επιστροφή και η πλήρης επαναλειτουργία του γαστρεντερολογικού τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς και το προσωπικό του (ειδικοί ιατροί 4 θέσεις, ειδικευόμενοι 4 θέσεις και νοσηλευτικό προσωπικό)”