"Σε πολύ καλό κλίμα εξελίχθηκε η περιοδεία του πρώην πρύτανη και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδόση Πελεγρίνη, στη Λάρισα", όπως αναφέρεται σε δελτίο Τυπου της Ν.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ.
Οπως τονίζεται "κοινό υπήρξε το συμπέρασμα όλων των εκπροσώπων φορέων της περιοχής με τους οποίους συζήτησε ότι έδειξε ειλικρινή διάθεση να συμβάλει με λύσεις στα ζητήματα που τέθηκαν.
Ο κ. Πελεγρίνης άκουσε με προσοχή τα μέλη της διοίκησης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας και δεσμεύθηκε ότι θα βρει λύση άμεσα, τόσο για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, όσο και για την περαιτέρω εξωστρέφεια της βιβλιοθήκης με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
Σημαντική αποδείχθηκε η εμπειρία του πρώην πρύτανη κατά την επίσκεψή του στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, καθώς συζήτησε με εκπαιδευτικούς και ανέδειξε καλές πρακτικές για την ομαλή ένταξη μαθητών ΡΟΜΑ στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Ιδιαίτερη υπήρξε η συνάντηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο μετά τη συγχώνευσή του με το ΤΕΙ, συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας.
Η περιοδεία του Θεοδόση Πελεγρίνη ολοκληρώθηκε με συναντήσεις και επαφές στην επαρχία Ελασσόνας."