Στην πορεία που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης Λάρισας και Βόλου της ΕΔΥΕΕ την Κυριακή 14 Απρίλη παραβρέθηκε ο Τάσος Τσιαπλες, υπ. περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωσή της "καλεί το λαό της περιοχής, να μην πέσει στην παγίδα του εφησυχασμού και της επανάπαυσης, που σκόπιμα καλλιεργείται. Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να πληρώσει με νέες περιπέτειες και μεγάλους κινδύνους για την καπιταλιστική κερδοφορία, αφού αυτό επιδιώκεται μέσω των επεμβάσεων και των πολέμων.
Δήμαρχοι και περιφερειάρχες που ανήκουν στα αστικά κόμματα όπως και στην πόλη μας ο  κος Αγοραστός και κος Καλογιάννης  παίζουν ενεργό ρόλο  στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς γι' αυτό και πρέπει, να βρουν απέναντί τους τη λαϊκή δράση να τους γυρίσει την πλάτη και μπροστά στις εκλογές να ενισχύσουν  την «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ.
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας για να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, τα τσιράκια του κεφαλαίου που μαγαρίζουν τις εργατικές – λαϊκές γειτονιές.
Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη, μπορούν και πρέπει να ορθώσουν τείχος στα σχέδια όλων αυτών που τους βυθίζουν στο αίμα και την ανασφάλεια, μπορούν και πρέπει να χαράξουν το δικό τους δρόμο."