Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε μια υπέροχη σεζόν για την Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας.  Η ομάδα ανδρών υδατοσφαίρισης της Λάρισας κέρδισε πανηγυρικά τη 2η θέση στο πρωτάθλημα Ελλάδος της Γ΄Εθνικής και την άνοδό της στη Β’ κατηγορία.

Δείτε πως περιγράφει την μεγάλη επιτυχία ο ίδιος ο σύλλογος στην σελίδα του στο facebook

"Ο σύλλογός μας έκανε πολλά βήματα και στοχευμένες κινήσεις, στο οργανωτικό κομμάτι και το έμψυχο δυναμικό. Η εξειδίκευσή μας στις μικρότερες ηλικίες είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του συλλόγου μας. Η ανταπόκριση του κόσμου της Λάρισας ήταν θερμή και αποτέλεσε κινητήριως δύναμη, η οποία μας βοήθησε να δώσουμε σώμα και ψυχή σε κάθε κομμάτι του συλλόγου μας.

Τα μαθήματα κολύμβησης για παιδιά από 3μιση χρονών με νέους, αξιόλογους προπονητές γεμάτους ενέργεια και πάθος για τη δουλειά τους. Τη συγχρονισμένη κολύμβηση με μαθήματα μπαλέτου, προπονήσεις εκτός πισίνας και, φυσικά, τη μεταγραφή της ικανότατης προπονήτριας, τέως μέλος της Εθνικής Ελλάδος, Ειρήνης Καλούδη, η οποία οδήγησε τις κοπέλες μας στην πρώτη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Σχετικά με την υδατοσφαίριση, σημαία του συλλόγου, συνεχίσαμε να δουλεύουμε μεθοδικά και με πάθος στα πρότυπα μεγάλων συλλόγων του εξωτερικού, να συνεργαζόμαστε με άλλους συλλόγους εκτός Λάρισας, να παρακολουθούμε προπονητικά σεμινάρια και τελικές φάσεις πρωταθλημάτων, να συμμετέχουμε σε φιλικούς αγώνες και τουρνουά, καθώς και την άρτια διοργάνωση του 2ου τουρνουά Μίνι Παίδων στην πόλη μας.

Η δουλειά μας στο πόλο φάνηκε με τη συμμετοχή της ομάδας Μίνι Παίδων στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος από την πρώτη μας χρονιά, κάτι που ήταν στόχος τριετίας. Παράλληλα, η Ν.Ε.Λ ήταν η μόνη ομάδα της περιφέρειας που συμμετείχε με 2 κανονικές ομάδες(U11 και U9) στη μεγαλύτερη γιορτή υδατοσφαίρισης για παιδιά στη χώρα μας, το 1ο HaBaWaBa Greece!

Βασικοί συμπαρατάτες στην προσπάθεια του συλλόγου καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ήταν οι χορηγοί μας, MIKEL, Φρέσκο και ANIMUS, του οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη σημαντική τους βοήθεια και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Με τη βοήθειά τους φιλοδοξούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα στο μέλλον!

Το προηγούμενο, όμως, ήταν ένα ακόμη εκπληκτικό Σαββατοκύριακο για την ομάδα ανδρών, το σύλλογο και την υδατοσφαίριση της Λάρισας γενικότερα. Η Ν.Ε.Λ πέρασε αήττητη,  με 4 νίκες και ως πρώτη από τον όμιλό της ,στο final four, κερδίζοντας παράλληλα ένα από τα 4 εισιτήρια ανόδου στην μεγαλύτερη κατηγορία. Εκεί, συνέχισε με νίκη απέναντι στο Ν.Ο.Ιτέας στον ημιτελικό και πέρασε στο μεγάλο τελικό, όπου έκανε και τη μοναδική της ήττα, κατακτώντας, τελικά, τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Τον τίτλο του πρωταθλητή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας υδατοσφαίρισης των ανδρών κέρδισε ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης.

Η καλή φόρμα της ομάδας μας φάνηκε από τους αγώνες του ομίλου στην Ιτέα, εκεί όπου η ομάδα κατέλαβε τη 2η θέση και προκρίθηκε στα τελικά. Η συνέχεια, των τελικών του πρωταθλήματος, δόθηκε στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του αντιπροέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Γρυπάρη.

Η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας, έδειξε τα δόντια της από την αρχή. Μία ομάδα με μεγάλη ηλικιακή διαφορά μεταξύ των αθλητών της, κατάφερε να παρουσιάσει ένα ομοιογενές σύνολο και να δείξει από την αρχή αποφασιμένη να μην αρκεστεί σε μια απλή συμμετοχή!

Η αποστολή της ομάδας μας:

1.Χίου, 2.Φασουλάς Γ, 3.Τσαγκάλης Β, 4.Βασιλόπουλος Α, 5.Θεοχάρης Γ, 6.Γεωργίου Γ, 7.Δασκαλάκης Α., 8.Πάτσικας Β., 9.Κατής Π., 10.Γιαβαρίδης Σ., 11.Γαβριάς Κ., 12.Βασιλόπουλος Κ., 13.Κουλουκτσής Α., 14.Καζαζίδης Γ.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της τελικής φάσης…

Πρώτη Ημέρα

Ν.Ε.Λ- Κ.Ο.Ξάνθης :10-4

(2-2,4-1,1-1,3-0)

Θεοχάρης 1, Δασκαλάκης 3, Γιαβαρίδης 1, Γαβριάς 1, Κουλουκτσής 4

Αργής Καλαμάτας- Ν.Ε.Λ :8-9

(1-1,2-2,1-5,4-1)

Θεοχάρης 1, Δασκαλάκης 1, Κατής 1, Γιαβαρίδης 3, Γαβριάς 1, Κουλουκτσής 2

Δεύτερη Ημέρα

Επειός Ήλιδας -ΝΕΛ :5-6

(0-4,3-1,0-1,2-0)

Θεοχάρης 2, Κατής 1, Γιαβαρίδης 1, Γαβριάς 1, Κουλουκτσής 1

Ν.Ε.Λ-Αρης 14-12

(1-3,3-4,6-2,4-3)

Φασουλάς 2, Θεοχάρης5, Κουλουκτσής 7

Final Four

Ημιτελικός

Ν.Ε.Λ- Ν.Ο.Ιτέας 9-7

(2-3,3-0,1-3,3-1)

Φασουλάς 1, Δασκαλάκης 1, Κατής 3, Γιαβαρίδης 2, Γαβριάς 1, Κουλουκτσής 1

Τελικός

Ν.Ε.Λ – Ο.Φ.Θ 8-14

(0-6, 3-4, 2-3, 3-1)

Γεωργίου 1, Δασκαλάκης 2, Κατής 1, Καζαζίδης 1, Κουλουκτσής 3

Ο Κώστας Γαλανόπουλος, προπονητής της ομάδας μας, μετά το τέλος του τελικού έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

“Είμαι περήφανος και ευτυχής για τους αθλητές μας και το σύλλογο. Φέτος κάναμε μια τέλεια χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Πετύχαμε όλους τους στόχους που έβαλε η διοίκηση στην αρχή της σεζόν. Φτάσαμε στην τελική φάση στο πρωτάθλημα Μίνι Παίδων, κατεβάσαμε στο διεθνές τουρνουά HaBaWaBa Greece 2 ομάδες ηλικίας 11 ετών και 9 ετών και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την επιτυχία της ανδρικής ομάδας που έπαιξε στον τελικό του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής, καταλαμβάνοντας την 2η θέση.

Πιστεύω πως έχουμε δείξει σε όλους ότι ξέρουμε να βάζουμε στόχους αλλά και τον τρόπο να τους πετυχαίνουμε. Με τη νέα χρονιά ελπίζω οι συνθήκες εργασίας του συλλόγου μας να είναι καλύτερες στο κολυμβητήριο της πόλης μας, αλλα και η λειτουργία του καινούριου κολυμβητηριου να βοηθησει περαιτέρω την υδατοσφαίριση της Λάρισας.”

Ο πρόεδρος της Ν.Ε.Λ, Κώστας Τοπάλης, με την πανηγυρική λήξη της φετινής σεζόν έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

“Δε μπορείς παρά να είσαι ευτυχής και απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία του συλλόγου μας τη φετινή σεζόν. Είμαστε όλοι μια ομάδα, μια μεγάλη Λαρισαϊκή οικογένεια που μεγαλώνει περισσότερο κάθε χρονιά. Η αγάπη μας για τον αθλητισμό, τα αθλήματα του υγρού στίβου, την πόλη μας, αλλά κυρίως για τα παιδιά, είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν.

Η Ν.Ε.Λ εισάγει νέες μεθόδους εκμάθησης και προπόνησης, κτίζει ομάδες, κτίζει σχέσεις και κυρίως κτίζει προσωπικότητες και ανεβάζει το επίπεδο της Λάρισας στα αθλήματα πισίνας. Η μεγαλύτερη όμως ικανοποίηση δεν είναι αυτή που μας δίνουν τα αποτελέσματα. Αυτά είναι δεδομένο ότι θα έρθουν με σκληρή δουλειά και πάθος –κύρια χαρακτηριστικά του συλλόγου-για αυτό που κάνουμε καθημερινά. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι η ανταπόκριση και η αγάπη του κόσμου της Λάρισας, κάτι το οποίο νιώθουμε να μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα και μας ωθεί να προσπαθούμε και να συνεχίζουμε με περισσότερο πάθος από ποτέ.”

Ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Φασούλας, μετά τον τελικό, δήλωσε:

“Παίξαμε 6 παιχνίδια, 6 ντέρμπι και κερδίσαμε τα 5 από αυτά. Έγινε υπέρ-προσπάθεια και αυτό φαίνεται και από τον τελικό που η ομάδα έπαιξε με 3 βασικές απουσίες λόγω τραυματισμών.Η άνοδός μας είναι απολύτως δίκαιη, παρουσιάσαμε ένα πλήρες σύνολο, ενώ είχαμε και 4 παίκτες από την ομάδα Μίνι Παίδων, κάτι που δείχνει ότι η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον μπροστά της, καθώς μπορεί να στηρίζεται σε δικά της παιδιά. Συγχαρητήρια σε όλους!”

Η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας υπόσχεται σε όλους ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια να δημιουργήσει μία νέα γενιά Λαρισαίων αθλητών στα αγωνίσματα του υγρού στίβου και να ταξιδέψει το όνομα της πόλης μας, όσο πιο ψηλά και όσο πιο μακριά γίνεται…

Σας ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη και όπως πάντα…Ραντεβού στην πισίνα!"