Το  Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΓΝΛ σε συνεδρίαση του που έγινε στις 3/12/2020 "αποφάσισε να στηρίξει  τον αγώνα του συναδέλφου μας και μέλος του Δ.Σ  Τσάπαλη Λάμπρο.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να γίνει αύριο 4/12/20 και ώρα 11πμ ανοιχτή συγκέντρωση Συνέλευση διαμαρτυρίας.

Αύριο ΟΛΟΙ μαζί θα αποφασίσουμε για την μορφή στήριξης του αγώνα.

Αυτός ο αγώνας δεν είναι προσωπικός του Λάμπρου, είναι και θα πρέπει να είναι αγώνας  ΟΛΩΝ μας.

Έχουμε το χρέος να συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις σ αυτόν.

Η θέση μας είναι ότι η μορφή του αγώνα που επέλεξε ο συνάδελφος μας είναι ακραία και επικίνδυνη για την υγεία του. Γιατί είναι  ένα ανάλγητο σύστημα που  ενδιαφέρεται  για αριθμούς και όχι για ανθρώπινες ζωές.

Πρέπει να σταματήσει αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας  άμεσα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να διεκδικήσουμε και αν αγωνιστούμε . Δεν θα αφήσουμε και δεν  να επιτρέψουμε να βάλει σε κίνδυνο την προσωπική του υγεία.

Το φυτίλι του αγώνα  άναψε, τώρα  είναι υπόθεση του συνόλου των εργαζομένων αλλά και των πολιτών της Λάρισας να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ μαζί για :

•    Άμεσες προσλήψεις που θα μπορούν να ενταχθούν στο Νοσοκομείο μας την  επόμενη εβδομάδα.

•    Διασφάλιση με όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ). Οι εργαζόμενοι δεν είναι «πρόβατα να οδηγηθούν σε σφαγή» ελλείψει ΜΑΠ όπως προτείνει ο  ΕΟΔΥ.

•    Ένταξη και του Ιδιωτικού τομέα στην μάχη συνεισφέροντας με την αποσυμφόρηση θετικών ασθενών covid 19.

•    Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και το προσωπικό του ΟΑΕΔ, μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

•    Ένταξη στα ΒΑΕ.

•    Χορήγηση Χριστουγεννιάτικου δώρου με την μορφή του επιδόματος, σε όλους τους υγειονομικούς ,ως επιβράβευση του αγώνα τους στην μάχη κατά της πανδημίας, όπως το έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση. Έμπρακτα να αποδείξει πόσο σέβεται τον αγώνα των εργαζομένων του ΕΣΥ στην μάχη αυτή.

Για μια άλλη μία φορά καταγγέλλουμε την παντελής έλλειψη σχεδιασμού τόσο σε κεντρικό- κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε τοπικό-περιφερειακό έναντι του δεύτερου κύματος της πανδημίας.  Συνέπεια αυτού είναι  να δίνουν την μάχη μόνο οι εργαζόμενοι των δυο Νοσοκομείων.

Το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία θα αγωνιζόμαστε  για  να το  βελτιώνουμε με τις προτάσεις μας προσφέροντας  ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες."