Tην Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Ορειβατικός Αγώνας Τσαριτσάνης.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης αναφέρονται τα εξής:

"Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, επιθυμεί να σας ενημερώσει για τις καινοτόμες δράσεις του, που συνοπτικά είναι:
1) Η διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών, φυσικών σπόρων, 2) Η συντήρηση και διάνοιξη των ορειβατικών μονοπατιών για πεζοπορίες, ορειβατικούς αγώνες, και γνωριμία με τα βότανα, τα άγρια χόρτα και τα μανιτάρια και 3) Η ανάδειξη και προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Τσαριτσάνης (Πύργοι, κρυψάνες –λαγούμια, Ακρόπολη Όρθης κ.α,).

Ειδικότερα, όμως για  τον 4ο Ορειβατικού Αγώνα  που γίνεται την Κυριακή,  8-9 -2019 στην Τσαριτσάνη χρειάζεται και η  δική σας συμβολή και στήριξη, οικονομική ή σε είδος για την καλύτερη δυνατή οργάνωση όλων των εκδηλώσεων το διήμερο 7 και 8/9/19.

Συγκεκριμένα για, Α) Διαφημιστικό υλικό(αφίσες, πανό, αριθμοί αθλητών, σποτ) Β) Μετάλλια για βράβευση παιδιών. Συνολική δαπάνη 600 ευρώ, από το Δήμο. Γ) Οτιδήποτε θέλετε να προσφέρετε για τις ανάγκες όλων των δράσεων του αγώνα και όχι μόνο.

Οι δράσεις του αγώνα  γίνονται με τη στήριξη και τη συνεργασία, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας, του Συμβουλίου Κοινότητας Τσαρτσάνης,του Δασαρχείου Ελασσόνας, του Κ.Π.Ε.(Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας),τοπικών συλλόγων, Συλλόγου Γυναικών, Ιππικού Ομίλου, άλλων Εθελοντικών Ομάδων  καθώς και επαγγελματιών και ατόμων για την επιτυχία τους και την προβολή του τόπου μας.

Ο 4ος Ορειβατικός αγώνας Τσαριτσάνης περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες
1.       Ορεινό αγώνα 21χμ
2.       Αγώνα «Segia Trail» 8 χμ
3.      Πεζοπορίες 4,5 χλμ και 1,5 χμ
4.      Κρυόβρυση Fun Run  1 χμ (Σάββατο 7-9-19 και ώρα 7μ.μ.)"