Στην τελική ευθεία οδεύουν οι διαδικασίες των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Λάρισας. Οι κάλπες θα στηθούν το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου και σε αυτές μετέχουν πέντε συνδυασμοί με 390 υποψήφιους στα τμήματα μεταποίησης, υπηρεσιών και εμπορικό.
Οι συνδυασμοί που μετέχουν στις εκλογές είναι οι:
- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Στηρίζεται από την ΠΑΣΕΒΕ, επικεφαλής Περ. Καζαντζίδης).
- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Επικεφαλής συνδυασμού Σωτ. Γιαννακόπουλος).
- ΕΠ.ΑΝ. ΕΚΚΙΝΗΣΗ (Επικεφαλής συνδυασμού Δημ. Παπαλέξης)
- ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ (Επικεφαλής συνδυασμού Δημ. Αδάμ).
- ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (Επικεφαλής συνδυασμού Βασ. Ζάρκος)
Οι εκλογές θα γίνουν αύριο Δευτέρα (από 08:00 μέχρι 20:00) και την Τρίτη (από 08:00 μέχρι 18:00). Η διαίρεση του Επιμελητηρίου Λάρισας σε τμήματα καθώς και ο αριθμός των αντιπροσώπων (συμβούλων) που θα εκλεγούν σε κάθε τμήμα είναι: ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – 9 ΕΔΡΕΣ, ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ – 11 ΕΔΡΕΣ και ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ – 11 ΕΔΡΕΣ. Συνολικά, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει 31 μέλη στη σύνθεσή του.
Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λάρισας, διευκρινίζει ότι οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν μέχρι τρεις (3) υποψηφίους του οικείου Τμήματος. Ψηφοδέλτιο συνδυασμού με περισσότερους σταυρούς προτίμησης από τους ανωτέρω κατά περίπτωση οριζόμενους είναι έγκυρο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Ψηφοδέλτιο χωρίς κανένα σταυρό προτίμησης προσμετράται υπέρ του συνδυασμού. Οι σταυροί θα τίθενται πριν ή μετά από το όνομα του υποψηφίου με μολύβι διαρκείας, χρώματος μπλε ή μαύρου. Ενδείξεις, διαγραφές, ή άλλα σημεία στο ψηφοδέλτιο το καθιστούν άκυρο. Για τον επικεφαλής του συνδυασμού δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης.