Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί το Σάββατο 1 Απριλίου η Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, καλεσμένη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (CHU) Saint Pierre και των υπεύθυνων γιατρών της ομάδας «Campagne de solidarité Medical avec la Grèce» (Εκστρατεία για την ιατρική Αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό), για να δώσει μια συναυλία στο χώρο εκδηλώσεων «Maison du peuple» στο Saint Gilles.

Σκοπός της συναυλίας «Ένα τραγούδι απ' την Ελλάδα» είναι η συγκέντρωση πόρων για τον πλήρη εξοπλισμό κινητής νοσοκομειακής μονάδας (ασθενοφόρου), η οποία θα σταλεί στη Βόρεια Ελλάδα.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας αλληλεγγύης, έχει ήδη εξοπλιστεί μία κινητή νοσοκομειακή μονάδα, η οποία έχει σταλεί στο Μαντούδι Ευβοίας.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του δήμου Λάρισας, Πάνος Σάπκας σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε σχετικά με τη συναυλία στις Βρυξέλες πως είναι σημαντική και τιμητική η πρόσκληση και για το Ωδείο, αλλά και για τη Λάρισα, διότι «αναγνωρίζεται και η ποιότητα, αλλά και η δουλεία που γίνεται».

Επίσης, ο κ. Σάπκας εξήγησε πως η Ορχήστρα Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής εντάσσεται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας «λόγω της ποιότητας της, αλλά και λόγω ότι οι περισσότεροι είναι καθηγητές του Ωδείου ή έχουν διατελέσει καθηγητές του Ωδείου».

Επισημαίνεται πως η «Ορχήστρα Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής» ιδρύθηκε το 2013 και αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς με αξιόλογες σπουδές και καλλιτεχνική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο καθένας από τους ερμηνευτές του σχήματος έχει διακριθεί σε ποικίλα είδη μουσικής (κλασική, τζαζ, βραζιλιάνικη κ.λπ). Είναι οι εξής: Βαγγέλης Τσιαπλές (μπουζούκι, ούτι), Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρα, μαντολίνο, φλογέρα, λαούτο), Πέτρος Παππάς (φλάουτο, μπαγλαμά), Νάνσυ Χατζή (κοντραμπάσο), Κώστας Ταμβακάς (μπουζούκι, κιθάρα, μαντολίνο), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά), Γιώργος Αγγελάκης (ακορντεόν, τρομπόνι), Αστέριος Τσέτσιλας (βιολί, φωνή), Αλέξανδρος Τσιωνάς (φωνή), Αντωνία Βισβίκη (φωνή).

Η Ορχήστρα έχει παρουσιάσει μουσικές παραγωγές σε συνεργασία με το Θεσσαλικό θέατρο, όπως το αφιέρωμα στους «Θεσσαλούς βάρδους» και στον Κώστα Βίρβο, τα «Λιμάνια του κόσμου» κ.ά.

Ακόμα έχει εμφανιστεί στις περισσότερες μουσικές σκηνές της πόλης της Λάρισας, ερμηνεύοντας μεγάλους Έλληνες συνθέτες (Καλδάρα, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη κ.ά).

Τέλος, με την ευκαιρία της συναυλίας στις Βρυξέλλες, ο κιθαρίστας Σπύρος Καβαλλιεράτος θα δώσει την Παρασκευή 31 Μαρτίου ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας στον χώρο Πολιτισμού CliqueArt.