Τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας επισκέφθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, ο Γενικός Πρόξενος  της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Efe Ceylan, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προξένου τον Οκτώβριο 2019.

Τον Πρόξενο και τους συνεργάτες του υποδέχθηκαν στα γραφεία του Επιμελητηρίου ο Πρόεδρος κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος, η Γ. Γραμματέας κα Καλλιόπη Τζήκα, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Δημήτρης Οικονόμου και η Διοικητική Προϊσταμένη κα Κατερίνα Τσολάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος κ. Γιαννακόπουλος ανέλυσε το επιχειρηματικό προφίλ του Νομού Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής και εστίασε σε θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος (εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από Ελλάδα προς Τουρκία, συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων σε κλαδικές εκθέσεις στη γείτονα χώρα, επενδύσεις Τούρκων επιχειρηματιών στη χώρα μας κλπ)

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Γιαννακόπουλος και στο κομμάτι του τουρισμού, επισημαίνοντας πως πρέπει να βρούμε τουριστικούς προορισμούς για τους Τούρκους τουρίστες και κάτω από τη Θεσσαλονίκη.

Πάνω σε αυτό ο Τούρκος Πρόξενος ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικός και αισιόδοξος και ανέφερε ότι το φετινό καρναβάλι του Τυρνάβου θα το επισκεφθούν Τούρκοι εκδρομείς μέσω τουρκικών τουριστικών γραφείων.

Γενικότερα τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η πρόθεση για συνεργασία σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.