Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 επισκέφθηκαν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Λάρισας, προκειμένου να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου“Μαθαίνω την Ιστορία του τόπου μου - Η απελευθέρωση της Λάρισας (1941-1944)” και “Αλληλεγγύη - Η Μάχη της Σοδειάς” από την αρχαιολόγο κ. Βικτωρία Καπετάνου.
Κατά το τέλος του προγράμματοςοι 23 μαθητές του Δ΄1, τους οποίους συνόδευαν οι κ. Απόστολος Μητράκας και κ.Λευκή Μανούρη,συνομίλησαν με τον κ. Στέφανο Παπαγεωργίου, ταμία του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας. Η επίσκεψη των παιδιών στο μουσείο ολοκληρώθηκε με μια μικρή μουσική έκπληξη: ο κύριος Παπαγεωργίου τραγούδησε στα παιδιά ένα τραγούδι της περιόδου της Εθνικής Αντίστασης,ενώ ο κύριος Μητράκας τον συνόδευσε με το ακορντεόν του!
Επίσης, οι 20 μαθητές του Δ΄2 και ο συνοδός τους, κ. Σταύρος Αντωνιάδης, είχαν την ευκαιρία μετά το τέλος του προγράμματος να γνωρίσουν από κοντά και να χρησιμοποιήσουν ένα βασικό εργαλείο του μυστικού Τύπου της Εθνικής Αντίστασης, τη γραφομηχανή! Οι μικροί δακτυλογράφοι έδειξαν ενθουσιασμό για τον πρόγονο του σύγχρονου υπολογιστή και έκαναν πολύ εύστοχες σχετικές παρατηρήσεις!