Την πλήρη στήριξη του στον αγώνα των κτηνοτρόφων για την πλήρη κατοχύρωση της φέτας διατύπωσε ομόφωνα χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Το σώμα ενημέρωσε αναλυτικά για το θέμα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη συστράτευσης όλων ώστε να διαφυλαχθεί η φέτα, ο λευκός χρυσός της ελληνικής κτηνοτροφίας. Σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε ξεκληρίζεται ένας ολόκληρος κλάδος που αφορά 100.000 κτηνοτρόφους και και περισσότερους από 400.000 εργαζόμενους στην πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων επεσήμανε την ανάγκη οι βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία (CETA) η οποία επιτρέπει στους Καναδούς παραγωγούς να παράγουν και να εμπορεύονται στη χώρα τους «feta made in Canada» και προϊόντα τύπου φέτας.

Την ανάγκη ομόφωνης απόφασης στήριξης των αιτημάτων των κτηνοτρόφων για τη διασφάλιση του εθνικού μας προιόντος επεσήμανε απευθυνόμενος στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Σε ανάλογο ύφος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης χωρίς ωστόσο να λείψουν κριτική και αιχμές για τους χειρισμούς της ελληνικής πολιτείας αλλά και για τη στάση Ελλήνων ευρωβουλευτών.

Στο μεταξύ παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο έκαναν και φοιτητές του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι οποίοι ζητούν τη δωρεάν μεταφορά τους στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν για τη μετακίνηση τους χρειάζεται να χρησιμοποιούν αστικό λεωφορείο, με το μηνιαίο κόστος να ανέρχεται στα 35 ευρώ. «Το ποσό αυτό μπορεί να φαντάζει μικρό, αλλά για τις λαικές οικογένειες οι οποίες βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, είναι ένα πολύ βαρύ έξοδο» υποστήριξαν οι φοιτητές.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να αποστείλει σχετικό ψήφισμα για τη δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο να αποφασίσει

ert.gr (M.Mαυρογιάννη)