Με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη συναντήθηκαν ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Ο κ. Κόκκαλης μετέφερε στο κυβερνητικό στέλεχος της ανησυχία της τοπικής κοινωνίας της Λάρισας σε ότι αφορά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα και τους σχεδιασμούς για μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα.

Επεσήμανε ότι η περιοχή της Λάρισας έχει ήδη έναν μεγάλο σε αριθμό διαμενόντων καταυλισμό στο Κουτσόχερο, αλλά και φιλοξενούμενους σε διαμερίσματα εντός της πόλης, συμπληρώνοντας πως «είναι κοινή η πεποίθηση πως οι αντοχές της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί και ότι δεν είναι δυνατό να δημιουργηθεί νέος καταυλισμός ή να επεκταθεί ο υφιστάμενος».

Ο πρώην υφυπουργός επανέλαβε τέλος το αίτημα που τίθενται μετ’ επιτάσεως και από τους περιφερειάρχες, να υπάρξει δηλαδή ισομερής κατανομή των πληθυσμών σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τους δύο Λαρισαίους ότι δεν τίθεται ζήτημα δημιουργίας νέου καταυλισμού ή επέκτασης του Κουτσόχερου, αλλά εξετάζεται το σενάριο της φιλοξενίας σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Πρόσθεσε τέλος, ότι θα υπάρξει σημαντική βοήθεια στο ζήτημα μέσω του προγράμματος «Ήλιος» που στοχεύει στην εφαρμογή ολοκληρωμένων πολιτικών ένταξης των αναγνωρισμένων προσφύγων και αιτούντων άσυλο.