Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνοδεύοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, παρακολούθησε τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Σχολείο Περάματος.
Σε δήλωσή του για το σχολικό έτος ο κ. Χαρακόπουλος σημειώνει τα εξής: «Εύχομαι στις μαθήτριες και στους μαθητές καλή σχολική χρονιά! Καλή πρόοδο με υπομονή και επιμονή για την πραγμάτωση των στόχων και των προσδοκιών τους. Στους γονείς δύναμη για να μπορούν να στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους. Θέλω επίσης να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς που σε δύσκολους καιρούς με αίσθημα ευθύνης και αγάπη προσφέρουν γνώση και αγωγή στα παιδιά μας.
Η νέα σχολική χρονιά δεν ξεκινά με τους καλλίτερους οιωνούς, αφού “φρόντισε” το υπουργείο Παιδείας να συρρικνώσει το ολοήμερο σχολείο και να “κουτσουρέψει” το γυμνάσιο σε διδακτικές ώρες, όχι για παιδαγωγικούς σκοπούς, αλλά για εξοικονόμηση εκπαιδευτικών. Μάλιστα, τρεις ημέρες πριν αρχίσουν τα μαθήματα, ο υπουργός έδωσε καίριο χτύπημα στο γυμνάσιο με μέτρα που επιβραβεύουν την ήσσονα προσπάθεια. Η παιδεία, όμως, δεν είναι χώρος πρόχειρης πειραματικής εφαρμογής ιδεοληψιών, δεν θέλει χάιδεμα αυτιών, αλλά όραμα και σχέδιο μακρόπνοης εφαρμογής. 
Η ελπίδα, ωστόσο, για καλλίτερες ημέρες δεν χάθηκε και η νέα γενιά προοιωνίζεται ένα καλύτερο αύριο. Με κόπο και προσπάθεια όλοι μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε τους ποιοτικούς δείκτες της εκπαίδευσης, αντιμετωπίζοντας τις παθογένειες. Η παιδεία αποτελεί βασικό μοχλό επίτευξης του στόχου της εξόδου από την κρίση.
Η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεκριμένο όραμα για την παιδεία. Εργάζεται για την κατάρτιση του κυβερνητικού της προγράμματος, έτσι ώστε, αύριο ως Κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν στην ανύψωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την οικοδόμηση μιας κοινωνίας προόδου και μιας ζωής πιο ανθρώπινης για όλο τον ελληνικό λαό.
Καλή χρονιά!»