Σε στρατηγικού συμφωνία συνεργασία με τη ΔΕΘ  ΗELEXPO, προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων, μετά και τη σχετική έγκριση της εισήγησης της δημοτικής αρχής από το Δημοτικό Συμβούλιο.  

Η συνεργασία μεταξύ Δήμου και ΗELEXPO, αφορά στην μετεξέλιξη της Γεωργοκτηνοτροφικής έκθεσης Λάρισας σε «AGRO THESSALY – Πανελλήνια έκθεση Λάρισας για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία». 

Σχετική απόφαση έλαβε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, εγκρίνοντας την εισήγηση της δημοτικής αρχής του Απόστολου Καλογιάννη και το σχετικό  Μνημόνιο Συμφωνίας μεταξύ Δήμου και HELEXPO.

Στην ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης  μίλησε για τα ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν για την πόλη από την επίτευξη στρατηγικής συνεργασίας με τη ΔΕΘ – HELEXPO, που αποτελεί  έναν από τους σημαντικότερους φορείς διοργάνωσης εκθεσιακών δράσεων στην χώρα που διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία και τεχνογνωσία στη διοργάνωση ανάλογων δράσεων και εκθεσιακών πρωτοβουλιών

Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτική αρχής η πρώτη διοργάνωση, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας Δήμου -  ΗELEXPO, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, ωστόσο μετά από αυτή, η έκθεση θα  πραγματοποιείται κατά το μήνα Νοέμβριο. Eπίσης έχει συμφωνηθεί ότι η διοργάνωση της Έκθεσης θα πραγματοποιείται ανά διετία, και σε κάθε περίπτωση κατά το έτος που δεν διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO την έκθεση με τίτλο «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη

Η δημοτική αρχή πιστεύει ότι η συνεργασία του Δήμου με τη HELEXPO θα διασφαλίσει ότι η διοργάνωση θα είναι άριστη, και θα συνοδευτεί με αύξηση των εκθετών αλλά και των επισκεπτών. 

Τις επόμενες ημέρες, αναμένονται στη Λάρισα μέλη της διοίκησης της HELEXPO για την υπογραφή του Μνημονίου με το δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη, στην οποία θα κληθούν και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.