Στο πένθος έχει βυθιστεί η συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα μετά το νέο θανατηφόρο περιστατικό που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στις σιδηροδρομικές γραμμές που διατρέχουν την περιοχή και στοίχισε τη ζωή σε ένα 12χρονο παιδί.
Η κηδεία του αγοριού θα γίνει αύριο το πρωί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Σήμερα αντιπροσωπεία των κατοίκων με επικεφαλής τον πρόεδρο των ΡΟΜΑ κ. Παϊτέρη συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη στον οποίο εξέθεσαν τις αντιδράσεις τους και την αγανάκτησή τους για τα αλλεπάλληλα συμβάντα που έχουν σημειωθεί στις σιδηροδρομικές γραμμές. Όπως εξήγησαν τα μικρά παιδιά δεν έχουν χώρους -όπως π.χ. πάρκα-για να μπορούν να παίξουν με ασφάλεια και πως αρκετά σημεία της περίφραξης των γραμμών δίνουν τη δυνατότητα στο μικρά παιδιά να τα υπερπηδούν και να τις διασχίζουν με κίνδυνο ζωής.

Μάλιστα ανέφεραν πως αν και υπάρχει υπόγεια διάβαση πεζών που εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους μαθητές που πηγαίνουν στο σχολείο τους, αυτή πλημμυρίζει τις βροχερές ημέρες και αρκετοί «θαρραλέοι» ανήλικοι και ενήλικες, αψηφούν τον κίνδυνο και διασχίζουν τις γραμμές.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας μεθαύριο Κυριακή, οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο του δυστυχήματος. Σε αυτή θα συμμετέχει και η Δημοτική αρχή που βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων και συμμερίζεται το αίτημά τους είτε για καλύτερη περίφραξη των γραμμών είτε για απομάκρυνσή τους.
Την ερχόμενη Δευτέρα, στελέχη του ΟΣΕ θα βρεθούν στη Λάρισα και θα έχουν νέα συνάντηση με το Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και ενδεχομένως να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο μεγάλο τμήμα των σιδηροδρομικών γραμμών που διαπερνούν την πόλη της Λάρισας.

ert.gr