Η αίθουσα αναμονής στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είναι συνεχώς γεμάτη. Όπως και οι καρέκλες μέσα στην αιμοδοσία. Τακτικοί, περιστασιακοί αλλά και για πρώτη φορά εθελοντές αιμοδότες συρρέουν στην Αιμοδοσία, τηλεφωνούν, δηλώνουν τη διάθεση για προσφορά στους πυρόπληκτους της Αττικής, στους εγκαυματίες.
Δεν χρειάστηκε, καν, να βγει επίσημη ανακοίνωση-κάλεσμα, μας είπαν οι διοικητές των δύο δημόσιων νοσοκομείων της πόλης. Με το που έγινε γνωστό ότι μπορεί κανείς να δώσει αίμα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, ο κόσμος δεν έχει σταματήσει να προσέρχεται για να προσφέρει αίμα.

Η διάθεση για προσφορά είναι τόσο μεγάλη, ώστε εκτός του ότι τροποποιήθηκαν τα ωράρια στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας, κόπηκαν τα ρεπό, και ενισχύθηκε το προσωπικό, οργανώθηκαν και 3 έκτακτες αιμοδοσίες:
Αύριο Πέμπτη Το Κέντρο Αιμοδοσίας του ΓΝΛ ,ο Ερυθρός Σταυρός και ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνουν έκτακτη αιμοδοσία στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας από 8:30 – 13:00 το πρωί για την υποστήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής.
Την ερχόμενη Τρίτη στο δημαρχείο Τυρνάβου και την ερχόμενη Τετάρτη στο δημαρχείο Ελασσόνας.
Οι αιμοδοσίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας γίνονται 8-13.00 το πρωί και 18.00-21.00 κάθε μέρα και 8-13.00 το Σάββατο και την Κυριακή.

ert.gr