Συγκρατημένη αισιοδοξία για το τελικό σχέδιο νόμου όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Θεσσαλία, εκφράζει ο πρύτανης του ΤΕΙ, Ξενοφών Σπηλιώτης, μετά τα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.
Όπως σημειώνει, αναμένεται μία ακόμη συνάντηση καθώς βρίσκονται υπό επεξεργασία σκέψεις τόσο για το γενικό τμήμα του νέου Πανεπιστημίου, για το συμβούλιο μεταβίβασης και τη συμμετοχή των καθηγητών του ΤΕΙ σ αυτό, αλλά και για τη διοίκηση του ιδρύματος στη Λάρισα και σε άλλες περιοχές.

Όσον αφορά τη θεματολογία της συνάντησης που έγινε πριν από περίπου μία εβδομάδα, όπως αναφέρει ο κ. Σπηλιώτης, η θεματολογία της αφορούσε κατά κύριο λόγο τη γεωγραφική κατανομή του νέου Πανεπιστημίου.
Αν και πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να φτάσει στη Βουλή μέχρι και την Παρασκευή, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αισιοδοξεί ότι μέχρι τότε θα υπάρξουν εξελίξεις, πιθανότατα μέσα από μία νέα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, καθώς ήδη υπάρχει συνεργασία με τον άμεσο συνεργάτη του, κο Κυπριανό.
Όσον αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεων των σπουδαστών του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα, αυτό αναμενόταν να κριθεί στις σημερινές συνελεύσεις των σχολών που εδρεύουν στη Λάρισα.

thessaliatv.gr