Η πρωτοβουλία Ευρωπαίων πολιτών να προστατέψουν την έννοια του γάμου και της οικογένειας βρίσκει πρόσφορο έδαφος και στη Λάρισα.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας καλεί τα μέλη και μη μέλη του συλλόγου οι οποίοι συμφωνούν, να υπογράψουν τη φόρμα, με την συμπλήρωση της οποίας θα στηρίζουν την προσπάθεια να υπάρξει ενιαίος κανονισμός στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την στήριξη του γάμου και της οικογένειας .

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο γραμματέας του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Γκουντελάκης, «ο Γάμος είναι μία ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας και ότι η οικογένεια εδράζεται στον γάμο και /ή στους απογόνους και είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας, να εξασφαλισθεί ότι όλα τα παιδιά δικαιούνται να μεγαλώσουν με τη μητέρα και τον πατέρα τους σε μια σταθερή οικογένεια αγάπης».

Η πρωτοβουλία φέρει τον τίτλο «Μαμά, μπαμπάς και παιδιά» και ελήφθη καθώς οι έννοιες «της οικογένειας» και «του γάμου» συνεχώς κατακερματίζονται (σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών κ.α) και γίνονται ολοένα πιο ασαφής. Αποσκοπεί δε στη διόρθωση της κατάστασης με την υιοθέτηση ενός ορισμού των δύο όρων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που να είναι συμβατός με τη νομοθεσία όλων των Κρατών – Μελών.

Το προτεινόμενο νομικό κείμενο της συγκεκριμένης Πρωτοβουλίας προέρχεται από ομάδα εξειδικευμένων δικηγόρων και έτυχε, κατ΄ αρχήν, της αποδοχής της Ευρ. Επιτροπής, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο.

Η συγκέντρωση των υπογραφών –είτε έντυπα είτε ηλεκτρονικά- θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι το τέλος του χρόνου.

ERT.GR