Στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου 2021 θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, όπως γνωστοποιούν σε ανακοίνωσή τους στην οποία αναφέρουν τα εξής: 

"Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή -98%- των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στην απεργία αποχή ενάντια στην αντιπαιδαγωγική  για το δημόσιο σχολείο, «εσωτερική κι εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» που επιχειρεί να επιβάλει, η Υπουργός Παιδείας.

Η  Διδασκαλική Ομοσπονδία μέσα από αποφάσεις Γενικών της Συνελεύσεων καθώς και  του Διοικητικού Συμβουλίου της έχει, με συνέπεια και υπευθυνότητα, εκφράσει τις ψηφισμένες και τις επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τον προγραμματισμό και την αξιολογική αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου (με πιο πρόσφατες τις θέσεις της 88ης Γενικής του Συνέλευσης. Η κυβέρνηση, όμως,  όλο αυτό το διάστημα αρνήθηκε πεισματικά να συζητήσει με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, στη βάση των ψηφισμένων θέσεων του κλάδου.

Το περιεχόμενο και της νέας Υ.Α. είναι αποκαλυπτικό για τις πραγματικές στοχεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. 

Η χρήση και μόνο του όρου «εξωτερική αξιολόγηση» δίνει τον τόνο της μετάθεσης του έργου έξω από το πλαίσιο της σχολικής μονάδας. Το ίδιο και οι ποικίλες δημόσιες αναρτήσεις σε ιστοσελίδες και ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα οδηγήσουν στον ανταγωνισμό και την ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ  των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών με καταστροφικά αποτελέσματα για τη μαθησιακή διαδικασία.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., ακούγοντας τη φωνή των εκπαιδευτικών που δίνουν καθημερινά μόνοι τους τη μάχη για το δημόσιο σχολείο, να αποσύρει την Υ.Α. «εσωτερική κι εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων »

Παράλληλα η πάλη για ακύρωση-ανατροπή και κατάργηση του ν. Χατζηδάκη που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις απεργίες και την ίδια τη συλλογική λειτουργία των σωματείων αποτελεί καθοριστικό ζήτημα για όλο το δημοσιοϋπαλληλικό, εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στείλουμε ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα με τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Απεργία των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών- ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Ταχυδρομείου".

Ο  Πρόεδρος                                                                    Η Γεν. Γραμματέας

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                      ΛΟΥΤΣΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΑ