Aπό το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.- Enterprise Greece, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών  επιχειρήσεων και την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών, προγραμματίζει τη διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τον κλάδο τροφίμων – ποτών με αγοραστές από την αλυσίδα super market VERO www.supervero.rs  στη Σερβία.
Στόχος των συναντήσεων είναι η αύξηση των ελληνικών προϊόντων που είναι τοποθετημένα στα ράφια της αλυσίδας και η διοργάνωση 20ημερου προβολής ελληνικών προϊόντων την άνοιξη του 2017.
Για το σκοπό αυτό σε συνεργασία με το γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, προσκαλεί στην Ελλάδα τους υπευθύνους αγορών της αλυσίδας, προκειμένου να έλθουν σε επαφή με ενδιαφερόμενες εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Η αλυσίδα υπεραγορών Βερόπουλος (SUPER VERO) κατέχει σήμερα εδραιωμένη θέση στη σερβική αγορά, διαθέτει έξι καταστήματα με άνω των 15.000 τ.μ. εμπορικών χώρων, 450 εργαζόμενους και περί τους 2 εκατομμύρια πελάτες.
Ο κατάλογος των ενδιαφερομένων ελληνικών επιχειρήσεων που θα διαμορφωθεί θα αποσταλεί στους υπευθύνους της αλυσίδας προκειμένου να επιλέξουν αυτοί τις επιχειρήσεις με τις οποίες θα έρθουν σε επαφή.
Οι επιχειρήσεις που τελικά επιλεγούν για συναντήσεις θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και τον τόπο των συναντήσεων.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετάσχετε, στο πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων, θα πρέπει να συμπληρώσετε, τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλετε μαζί με σύντομο προφίλ της εταιρείας σας στα αγγλικά η ελληνικά , στην ηλεκτρονική διεύθυνση:   a.triposkoufi@enterprisegreece.gov.gr το αργότερο έως την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016. 
Επισυνάπτεται κατάλογος των προϊόντων που έχουν ζητηθεί.
Για πληροφορίες σχετικά με την αγορά της Σερβίας μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Κατερίνα Τσουνάκου Γραμματέα Α’ στο Γραφείο ΟΕΥ στο Βελιγράδι
Τηλ.: +381 11 322-23-38, +381 11 323-15-77 Φαξ: +381 11 324-92-15
Ε-mail: ecocom-belgrade@mfa.gr
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Α. Τρυποσκούφη, στο τηλέφωνο  21033557778 και στην ηλεκτρονική διεύθυνσηa.triposkoufi@enterprisegreece.gov.gr.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ (ΠΑΞΙΜΑΔΙ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΤΣΟΥΡΕΚΙ, ΚΛΠ)
ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ (ΤΣΑΙ ΒΟΥΝΟΥ, ΜΕΝΤΑ, ΚΛΠ)
ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ
ΚΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ
ΚΡΑΣΙ (ΚΟΚΚΙΝΟ, ΛΕΥΚΟ)
ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ
ΚΟΝΙΑΚ-ΜΠΡΑΝΤΥ
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ
ΛΙΚΕΡ (ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ, ΜΑΣΤΙΧΑ, ΤΕΝΤΟΥΡΑ)
ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ
ΜΕΛΙ
ΜΕΡΕΝΤΑ
ΜΠΥΡΑ
ΟΣΠΡΙΑ
ΟΥΖΟ
ΠΛΙΓΟΥΡΙ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ (ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ, ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ, ΗΜΙΕΤΟΙΜΑ ΓΛΥΚΑ)
ΡΥΖΙ
ΣΤΑΦΙΔΑ
ΣΥΚΑ ΞΕΡΑ
ΤΡΑΧΑΝΑΣ
ΤΣΙΠΟΥΡΟ
ΤΥΡΙΑ (ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ, ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ)
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ (ΤΣΙΚΛΕΣ, ΓΛΥΚΑ)
ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
ΧΥΜΟΙ ΦΡΟΥΤΩΝ
ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ
ΨΑΡΙ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ