Ακυρώθηκε τελικά η συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη με τον σύλλογο γονέων του 26ου δημοτικού σχολείου για το θέμα φοίτησης των προσφυγόπουλων.

Σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Λάρισας αναφέρονται τα εξής: "Αυτές τις ημέρες, βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, οι διαδικασίες  ένταξης των προσφυγόπουλων της ανοικτής δομής φιλοξενίας Κουτσοχέρου, στις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργούν σε σχολεία της Λάρισας. 

Ολη η σχετική διαδικασία σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τις διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. 

Ωστόσο και ενόψει της ένταξης 43 παιδιών προσφύγων στη Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων, που θα λειτουργήσει στο 26ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας και  τις σχετικές ανακοινώσεις, που έχουν αποσταλεί και στο Δήμο  από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ανέλαβε πρωτοβουλία και κάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου σε συνάντηση στο γραφείο του, για σήμερα (Δευτέρα) το μεσημέρι. Μια ενέργεια που κινείται στο πλαίσιο του θεσμικού  ρόλου του δημάρχου αλλά αποσκοπεί και στην πληρέστερη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και της διαπαραταξιακής επιτροπής. 

Πιστεύουμε πως μια τέτοια συνάντηση θα βοηθούσε, προκειμένου να διατυπωθούν με σαφήνεια τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς και στο βαθμό που χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις να απαντηθούν είτε διοικητικά, είτε επιστημονικά. 

Πρώτιστο καθήκον της δημοτικής αρχής είναι η ηρεμία και η ομαλή λειτουργίας της πόλης. Οι αντιπαλότητες και οι ακραίες εκφράσεις που ακούστηκαν το προηγούμενη διάστημα δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση τόσο σοβαρών ζητημάτων. 

Στην πρόσκλησή του δημάρχου, διαπιστώσαμε πως ο πρόεδρος του Συλλόγου με επιστολή του θέτει όρους και προϋποθέσεις που οδηγούν στην ακύρωση της συνάντησης. Ωστόσο, επιμένουμε ότι υπάρχει ανάγκη δημοκρατικού διαλόγου και αλληλοενημέρωσης. Αντιπαρερχόμαστε τέτοιες τοποθετήσεις και επειδή οι στιγμές απαιτούν αίσθημα ευθύνης και ξεκάθαρο λόγο, ο δήμαρχος Λαρισαίων απευθύνει εκ νέου ανοικτή πρόσκληση για συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά τα μέλη του Συλλόγου θα ανταποκριθούν και μάλιστα άμεσα.  

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του".